Hacamata ilgi

Hacamata ilgi

Birçok hasta hacamatla sağlığına kavuşuyor. İlaçlarla hastalıklarından kurtulamayanlar çareyi hacamat yaptırmakta buluyor. Hacamata ilgi arttı. Bazı hastaneler ise talebi karşılamak için hacamat servisi açtı

Konya'da, deri altında birikmiş, vücuttan atılması gereken, zararlı ve bulunduğu bölgedeki organı tahrip eden kirli kanın atılması işlemi olarak tanımlanan hacamata ilgi arttı. Bel ve boyun fıtığı, dikkat dağınıklığı, uyku bozukluğu, migren, sinüzit, kronik yorgunluk ve eklem ağrıları olanlar, hacamatla ağrılarından kurtuluyor. Birçok kişi asırlardır kullanılan en etkili tedavi yöntemlerinden biri olan hacamat ile rahatlıyor. Hacamat dertlere derman oluyor. Özel vakumlu kupalarla kan alma yöntemi hacamata olan ilgi her geçen gün artıyor. Faydaları saymakla bitmeyen hacamatın tarihi ise 5 bin yıl öncesine dayanıyor. Hacamat yöntemi, dünyanın birçok ülkesinde alternatif tıp olarak hala kullanılıyor.

BİRÇOK HASTALIĞI TEDAVİ EDİYOR

Konya Özel Büyükşehir Hastanesi Terapisti Musa Özdemir, hacamat tedavisi hakkında bilgi verdi.

Özdemir, tıbbi kupa terapisi, yani halk dili ile hacamatın en çok ilgi gören ve yıllardır vazgeçilemeyen en etkili alternatif tıp yöntemi olarak görüldüğünü belirtti. Özdemir, “Birçok hastalığın tedavisinde yardımcı unsur olarak kupa terapisi kullanılır. Kontrollü, güvenilir ve uzman kişilerce yapılan terapinin hiç bir yan etkisi yoktur, kolaydır ve çok etkilidir. İslam dünyasında hacamat bir sünnet uygulama olarak yaygındır ve ilgi görür. Batıda ve Uzak Doğu da 'kupa terapisi' olarak adlandırılır. Yaklaşık bilinen tarihi ile en az 5 bin yıllık bir geçmişi vardır” diye konuştu.

VÜCUTTAN İLAÇ KALINTILARINI ATIYOR

Hacamatın birçok faydasının bulunduğunu da belirten Özdemir, “Vücudumuzdaki tüm hücrelerin sağlık sigortasını kan oluşturur, hastalıkların yüzde 70'i kan ile alakalıdır. Hacamat ile kan dolaşımı hızlanır, vücut atıklardan ve ilaç kalıntılarından temizlenir. Eklemlerde oluşan zararlı ürik asit kristaleri vücuttan atılır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Uygulama aç karnına daha sağlıklı ve daha etkili olur” şeklinde konuştu.

 HASTALANMADAN HACAMAT YAPIN

“En iyi hacamat hastalanmadan önce yapılan hacamattır” diyen Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı: “Hacamat, bel ve boyun fıtığı, dikkat dağınıklığı, uyku bozukluğu, migren, sinüzit, kronik yorgunluk, eklem ağrıları ve kireçlenme, romatizmal ağrılar, varis, diabet, kolestrol ve tansiyon kontrolünde, dermatolojinin bir çok tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Ve daha sayamadığımız bir çok hastalıkta destekleyici tedavi olarak tercih edilir. Hastalık gelmeden herkes önlemini alsın.”                          

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.