Habertürk'ün tık kaygılı Mısır haberi

Habertürk'ün tık kaygılı Mısır haberi

'İÇ SAVAŞ UYARISI, Milyonlarca kişi toplanıyor, Ordu itidal çağrısı yaptı' Mısır'daki olaylar Türkiye'ymiş gibi sunuldu.

Gazetecilik hiç bu kadar ayağa düşmemişti. Gezi olayları sonrası yaşanan gerilimli atmosfer giderek köpürtülüyor. Birçok gazete ve internet sitesi bilerek ya da bilmeyerek bu tehlikeli tırmanışın ateşini harlıyor.

İÇ SAVAŞ UYARISI

Tık kaygısını bir türlü yenemeyen Habertürk internet sitesi çok manipülatif bir habere imza attı. Mısır’da yapılan Mursi protestolarını manşetine taşıyan Habertürk, sanki olaylar Türkiye’de yaşanıyormuş gibi bir algı yarattı. Manşet fotoğrafına gösterilerden bir kare koyup büyük puntolarla ‘İÇ SAVAŞ UYARISI’ başlığını atan gazete ‘Milyonlarca kişi toplanıyor, Ordu itidal çağrısı yaptı’ ara başlıklarıyla haberi daha da dramatize etti.

TIK KAYGILI HABERCİLİĞİN GELDİĞİ NOKTA

Bu manşetle karşı karşıya kalan okuyucu ‘Türkiye iyice karıştı’ diye düşünürken haberi tıkladıktan sonra olayın Mısır’da gerçekleştiğini öğreniyor. Biraz daha fazla tık alabilme derdindeki Habertürk’ün çırpınışları, haberciliğin geldiği noktayı ortaya koyması açısından oldukça dikkat çekici.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.