Güzel Sanatlar Fakültesi’ne 6 ödül

Güzel Sanatlar Fakültesi’ne 6 ödül

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri, 12 ülkeden 200 sanatçının katıldığı yarışmada 6 ödül birden aldı.

 Geçtiğimiz günlerde Macaristan Boloton Kenti'nde 2 yılda bir yapılan sanatsal etkinlik ''2?inci Uluslararası Boloton Bienali''ne katılan SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri, 12 ülkeden 200 sanatçının katıldığı yarışmada 6 ödül birden almayı başardı. Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlham Enveroğlu ''Bienal Büyük Ödülü'', Öğretim Görevlisi İbrahim Çoban ''Birincilik'', Yrd Doç. Dr. Zuhal Arda ''Üçüncülük'', Öğretim Görevlisi Neslihan Kıyar ''Jüri Özel Ödülü'', Öğretim Görevlisi Ahmet Dalkıran ve Doç. Dr. Hüseyin Elmas ise ''Övgüye Değer Eser'' ödülleri aldı. 
Uluslararası arenada elde ettikleri başarıların öğrencilerin ufkunu açtığını belirten Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Günüç, ''Akademisyenlerimiz bu gayretleri ile öğrencilerimize de model oluyor. Fakültemizde kurduğumuz dayanışma ve biz olma kültürü ise motivasyonumuzu artırıyor. Bu motivasyon başarıyı getiriyor. Önümüzdeki dönemlerde Güzel Sanatlar Fakültesi'nin başarısı artarak sürecek''dedi. 
Kazanılan ödüllerin tesadüf değil çalışmanın ürünü olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Günüç, şunları kaydetti: 
''Kazanılan ödüller tesadüf değil, çalışmanın ürünü. Geçtiğimiz aylarda yapılan 1'inci Uluslararası Kadın Hattatlar Sempozyumu'nda ben ve öğretim üyesi arkadaşımız Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Öksüz, kadın hattatlara verdiğimiz eğitimden dolayı Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan teşekkür beratı aldık. Yine İstanbul'da 980 hat sanatçısının katılımıyla gerçeklen 8'inci Uluslararası Hat Yarışması'nda iki ayrı dalda fakültemizden Yrd. Doç. Dr. Fatih Özkafa ve 4'üncü sınıf öğrencisi Seyit Ahmet Depeler 'Teşvik Ödülü' almayı başardı.''
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.