Güventaş Lisesi, Orta Anadolunun coğrafya birincisi

Güventaş Lisesi, Orta Anadolunun coğrafya birincisi

Atlantik Eğitim Kurumları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 11 ilden 44 okulun katıldığı Coğrafya Bilim Yarışmasında Merve Güventaş Fen Lisesi 1. Oldu

Atlantik Eğitim Kurumları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 11 ilden 44 okulun katıldığı Coğrafya Bilim Yarışmasında Merve Güventaş Fen Lisesi 1. Oldu. Merve Güventaş Fen Lisesini temsilen Fatma Betül Şeyma Şanda, Ayşegül Dündar Merve Güventaş Anadolu Lisesini temsilen ise Zeynep Kübra Poyraz, Mervenur Kalaycı isimli öğrenciler, Atlantik eğitim kurumlarının düzenlediği yarışmaya aylar öncesinden Coğrafya Zümre Başkanı Yusuf Toplama eşliğinde yoğun bir tempoyla hazırlık yaptılar. Ankara’da Ahmet Ulusoy Liselerinde gerçekleşen Coğrafya Bilim Yarışmasına 11 ilden, 44 okul katıldığı yarışmada.  Fatma Betül Şeyma Şanda, Ayşegül Dündar birinci oldular.

Gazi Üniversitesi Coğrafya Bölümü’nce desteklenen yarışmada öğrencilere; yazılı test, multimedia test ve uygulama bölümlerinden oluşan üç farklı kategoride sorular yöneltildi. Her okuldan 2 öğrencinin katıldığı yarışmada, bireysel olarak cevaplandırılan testlerin ortalaması alınarak, okul puanları hesaplandı. Büyük bir çekişmeye sahne olan yarışmada, Merve Eğitim Kurumlarına bağlı Özel Merve Güventaş Fen Lisesi öğrencileri büyük bir başarı elde ettiler.

Güventaş Lisesi Müdür yardımcısı ve Coğrafya öğretmeni Hakan Koçak, “Bu tür yarışmalarla öğrencilerimizin yaşadıkları dünyayı daha iyi algılamaları ve sahip oldukları yeraltı ile yerüstü kaynaklarını güzel ve verimli kullanmaları konusunda bilinçlendirilmesini hedeflerken, hızla gelişen ve değişen dünyayı algılayabilmelerini, yaşadığımız konumdan başlayarak, ülkemiz ve dünya ile uyumlu yaşamaları ve geleceği coğrafya ile tasarlamalarını kısaca coğrafi bilincin uyanması sağlamaktır” dedi.

Yarışmanın jüri üyeleri, Gazi Üniversitesi Coğrafya Bölüm Başkanı Doc. Dr. Servet Karabağ ve öğretim görevlisi Yrd. Doc. Dr. Salih Şahin, öğrencilerin heyecanları ve ilgileri karşısında hem çok şaşırdıklarını hem de mutlu olduklarını ifade ettiler.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.