Güven bunalımı!

Güven bunalımı!

Son haftalarda yaşanan asayiş olaylarının bilançosu, ağır oldu. Farklı sebepler gerekçesiyle çıkan tartışma ve kavgalarda 3 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi de ağır yaralandı. Olaylar ise en çok Meram'da yaşandı

Her gün bir cinayet!

Konya'da son iki hafta içinde yaşanan şiddet olayları tırmanışa geçti. Yaşanan olaylarda 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Uzmanlar, yaşanan olayların ardında birçok faktörün olduğunu belirtti. Özellikle ekonomik durumunun ve aile yapısının değişmesinin insanları şiddete teşvik ettiğini aktaran Uzmanlar, olayların çözümünde en büyük etkenin ise güven olduğunu söyledi.

GÜVEN BUNALIMI YAŞANIYOR

Yaşanan olaylar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri bölümü Psikologu Sabit Gökmenoğlu, aile bağlarının kopmasının şiddeti artırdığını belirtti. Aile içindeki paylaşım azaldığı ve bireyselliğin arttığını dile getiren Gökmenoğlu, “Biz olma düşüncesi azaldı. Empati kurulmuyor. Teknoloji insanları içine kapadı. İnsanların artık kendi dünyaları var. Bireyler sürekli bir suçlu arama peşinde.Güven bunalımı yaşanıyor. Toplum olarak da gergin dönemlerden geçiyoruz. Oysa problemler üzerinde oturmak ve konuşmak sorunların azalmasında çok önemli. İnsanların ekonomik durumları da gerginliği artırıyor. Geliri düşük olan aileler, geçim telaşında, kirasını nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Tv dizileri de insanların ruh halini olumsuz etkiliyor. Gerçek hayat ile bağlantısı olmayan programlar, kişi de zamanla bunalıma sebep olabiliyor” açıklamalarında bulundu.

OCAK AYININ SON 3 GÜNÜ ŞİDDET ARTTI

29 Ocak tarihinde Konya, sarsıcı bir haber ile uyandı. Karatay ilçesi Emirgazi Mahallesi Şair Ruhsat Sokak’ta bulunan tek katlı müstakil evde meydana gelen olay da psikolojik sorunları olan bir koca, eşini 8 yerinden bıçakladı. Yaşanan bu olayın ardından ertesi gün yani 30 Ocak'ta bir kişi, cinayete kurban giden babasının intikamını alması için kendisine baskı kurduğu iddia edilen yeğenini bıçakla yaraladı. Olay, Meram ilçesi Abdulaziz Mahallesi Atatürk Caddesi ile Hünkar Sokağın kesiştiği yerde meydana geldi. Bir farklı tartışma da 31 Ocak'ta yaşandı. Olay, iddialara göre sosyal medyada tartışmayla başladı. Tartışmaya giren şahıslardan biri, diğer arkadaşını 5 yerinden bıçaklayarak ağır yaraladı. Olay ise saat 03.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Akşemsettin Mahallesi Güleryüz Sokak’ta meydana geldi.

MERAM'DA BİR GÜN İÇİNDE 2 FARKLI OLAY

Yaşanan üzücü olaylar 4 günün sonunda tekrar alevlendi. Konya 4 Şubat'ta iki ayrı dehşet veren olaya şahitlik etti. İlk olay, Meram ilçesi Aksinne Mahallesi Söylemez Sokak üzerinde bulunan otobüs durağında meydana geldi. 15 numaralı Aydoğdu - Saman Pazarı seferini yapan 42 DGZ 40 plakalı belediye otobüsüne el kartsız binen bir kişi, “Neden el kartını tutmuyorsun” diyen şoför İbrahim Şerbetçi ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine şahıs üzerinde bulunan bıçakla otobüs şoförünü elinden bıçakla yaraladı. Tüyler ürperten ikinci olay ise sabahın erken saatlerinde meydana geldi. Sabah 09.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Melikşah Mahallesi Ertosun Sokakta meydana gelen olayda 19 yaşındaki genç, tartıştığı babasını av tüfeğiyle vurarak öldürdü.

BİR GÜN ARAYLA: 2 ÖLÜ 2 YARALI

6-7 ve 8, Şubat üzücü olayların ardı ardına yaşandığı günler oldu. 6 Şubat Pazartesi günü Konya'nın Ereğli İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Murat Bildik, evinde tabancayla vurularak öldürüldü. Olay, akşam saatlerinde Fatih Mahallesi Baran Sokakta meydana geldi. 46 yaşındaki Murat Bildik'in evine gelen kimliği belirsiz bir kişi zile bastı ve kapıyı açan Bildik'e iki el ateş etti. 7 Şubat Salı günü de bir sürücü aracına aldığı bir kişiyi bir süre sonra araçtan indirmek istedi. Bunun üzerine taksi şoförü, çıkan tartışma sonrası kalbinden bıçaklanarak ağır yaralandı. Daha önce aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıkan silahlı kavgada ise 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Olay, saat 23.30 sıralarında merkez Meram İlçesi Abdülaziz Mahallesi İshakiye Sokak'ta meydana geldi. Yaralıya müdahaleye giden ambulans şoförü de, olayda yaralanan kişinin yakınları tarafından darp edildi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum