Gürültüden Bıkan Mahalle Sakinleri Düğün Timlerini Arıyor

Gürültüden Bıkan Mahalle Sakinleri Düğün Timlerini Arıyor

İzmir’de denetimlerini sürdüren Emniyet Müdürlüklerine bağlı Düğün Timleri, mahalle aralarında, pazar yerlerinde ve caddelerde son 3 ay içinde düzenlenen bin 53 düğün etkinliğe müdahale etti. Düğün Timleri, halkın huzurunu bozan fiillerin...

İzmir’de denetimlerini sürdüren Emniyet Müdürlüklerine bağlı Düğün Timleri, mahalle aralarında, pazar yerlerinde ve caddelerde son 3 ay içinde düzenlenen bin 53 düğün etkinliğe müdahale etti.

Düğün Timleri, halkın huzurunu bozan fiillerin önlenmesi için 11 ilçede düğün merasimleri ve buna benzer etkinliklerin denetimlerini 3 aydır sürdürüyor. Denetimleri Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ile ilçe Emniyet Müdürlüklerinde bulunan ve 40 personelden oluşan Düğün Timleri yapıyor. Her gün saat 22.00 ile 01.00 saatleri arasında denetimler gerçekleştiriliyor ve düğünlere müdahale ediliyor. Düğün Timleri, 2559 sayılı Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu (madde 14), 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu (madde 183), 5326 sayılı Kabahatler kanunu (madde 36) 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğine dayanarak adli ve idari işlem yapıyor.

Haziran ayından bu yana Balçova’da 35 düğün 1 idari işlem, Bayraklı’da 99 düğün 1 idari işlem, Bornova’da 235 düğün, Buca’da 54, Çiğli’de 35, Gaziemir’de 83 düğün 3 idari işlem, Karşıyaka’da 147 düğün, Karabağlar’da 120 düğün 1 idari işlem, Konak’ta 217 düğün 1 idari işlem, Narlıdere ve Güzelbahçe’de ise 28 düğüne müdahale edilirken 4 idari işlem yapıldı. Düğün Timleri toplamda bin 53 düğün ve etkinliğe müdahale ederken 15 idari işlem cezası uyguladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.