Gürültü Yüzünden Baba Oğul, 3 Kardeşe 38 Kurşun Sıktı

Gürültü Yüzünden Baba Oğul, 3 Kardeşe 38 Kurşun Sıktı

Bursa’da dün gece gürültü sebebiyle çıkan kavgada 27 yaşındaki Ferit ve 29 yaşındaki Şefik Ece kardeşler öldürülürken, 24 yaşındaki Emrah Ece ağır yaralandı. Aynı mahallede market işleten cinayet sanıkları Hurşit Çetin ile oğlu...

Bursa’da dün gece gürültü sebebiyle çıkan kavgada 27 yaşındaki Ferit ve 29 yaşındaki Şefik Ece kardeşler öldürülürken, 24 yaşındaki Emrah Ece ağır yaralandı. Aynı mahallede market işleten cinayet sanıkları Hurşit Çetin ile oğlu Umut Çetin yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Osmangazi İlçesi Yunuseli Mahallesi Hüseyin Kanalıcı Caddesi'nde gece yarısı meydana gelen olayda; aynı cadde üzerinde market işleten 61 yaşındaki Hurşit Çetin ve cezaevinden kısa süre önce tahliye edilen oğlu Umut Çetin, evlerinin önünde oturup cips yiyen Şefik, Ferit ve Emrah Ece kardeşleri gürültü yapmamaları konusunda uyardı.

Çıkan tartışma sonrasında kavga çıkınca Hurşit Çetin ve oğlu, 3 kardeşe tabanca ile ateş etti. Baba ve oğlun tam 38 kurşun sıktığı 3 kardeşten Şefik ve Ferit kardeşler olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan Emrah Ece ise hastanede yoğun bakıma alındı. Olaydan sonra cinayetin işlendiği evde kapı ve duvarlarda ki kurşun izleri yaşanan olayın korkunçluğunu gözler önüne serdi.

15 YAŞINDA DA CİNAYET İŞLEMİŞ

Sorguya alınan şüphelilerden 30 yaşındaki Umut Çetin'in 15 yaşındayken Giresun’da da cinayet işlediği ancak yaşı küçük olması nedeniyle bir sürece cezaevinde yattıktan sonra tahliye edildiği öğrenildi. Umut Çetin'in ayrıca 6 ay önce de karıştığı bir yaralama olayından dolayı tutuklanıp 3 ay cezaevinde yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildiği belirtildi.

'BU BİR KATLİAM'

Olay yerinde acı içinde bekleyen Ece kardeşlerin yakınları ve arkadaşları ise yaşanan olayın bir katliam olduğunu belirtti. Aynı fabrikada çalıştıkları arkadaşlarını sabah servisinde göremeyip telefonla ulaşamayınca internetten olayı öğrendiklerini belirten Ferit Ece’nin arkadaşı Metin Arlı, “Üzgünüz, böyle bir olayın değil arkadaşımızın, düşmanlarımızın başına gelmesini istemeyiz. Bu resmen katliam gibi bir şeydir yani. Bir insan öfkelenebilir, sinirlenebilir, insanlık bu kadarda ucuz değil, kavga edersin, ayağına vurursun, kulağını çekersin. Bu ne demek kafasına sıkmak yani. Böyle bir şok içindeyiz. Yani pek söyleyecek bir şey bulamıyorum. Olayı da tam bilmiyorum. Duyduğumuza göre gürültüden dolayı böyle bir şey yapmış. Hepimiz gürültü yapmıyor muyuz, düğünlerimiz dışarıdadır, çocuklarımız dışarıdadır. Bu gürültü yüzünden insanları öldürmek kadar, nerede yaşıyoruz biz dağ bayında mi yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Ece kardeşlerin akrabaları ise olayın tamamen öldürmek kastı ile yapıldığını belirterek, şöyle konuştu: “Bizim duyduğumuza göre akşam burada arabanın içinde oturuyorlarmış, arabayla patinaj mı ne çektirmişler. Ses yaparken, onlarda çıkmış ‘ses yapmayın’ falan demiş. Burada yan tarafta ikisine sıkmış bacaklarından ilk baş, ondan sonra Şefik buraya kaçarken gene bacaklarından Şefik’e sıkmış, öldü diye arabaya binmiş kaçıyorlarmış. O anda Şefik; ‘baba kurtar’ falan derken, tekrar arabadan inip kafasına sıkmışlar. Yani üçünü de direkt öldürmek başka bir şey değil, konuşacak bir şey bulamıyoruz.”

İki komşu arasında daha önce arada bir husumet bulunmadığını belirten akrabaları, “Aralarında hiç bir şey yoktu zaten burada komşular, aynı mahallenin adamları, olmayacak şeyden, ceviz kabuğunu doldurmayacak şeyden dolayı tartışmışlar. Tam 38 tane mermi sıkmışlar.” diye konuştu.

İki kardeşin cenazelerinin ikindi namazından sonra kaldırılması bekleniyor. Hastanede tedavi altında bulunan 24 yaşındaki Emrah Ece'nin ise ciddiyetini koruduğu belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.