Gürsel Tekin: Yerel Yönetimler Yerinden Yönetilmiyor

Gürsel Tekin: Yerel Yönetimler Yerinden Yönetilmiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye’de her şeyin ters orantılı çalıştığını söyleyerek, yerel yönetimlerin yerinden yönetilmediğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye’de her şeyin ters orantılı çalıştığını söyleyerek, yerel yönetimlerin yerinden yönetilmediğini belirtti.

Gürsel Tekin, bir bölümü Çankaya Belediyesi’ne bağlanan Çayyolu ve Ümitköy mahallelerine hizmet verebilmek amacıyla Çankaya Belediyesi tarafından yaptırılan çok işlevli yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Tekin yaptığı konuşmada, yerinden yönetim anlayışının yurttaşların doğumundan ölümüne kadar bütün sorunlarıyla ilgilenecek bir anlayış olarak kurulduğunu ifade ederek, “Ama Türkiye’de her seçim dönemi tamamen oya göre planlanmış, ‘onu ona ekleyelim, bunu buradan kaldıralım’, ‘büyükşehir mi bütünşehir mi’ gibi işler yapılıyor. Vatandaşın hayatını kolaylaştıracak bir şeyse hiç itiraz yok, ama tam tersine bütün bu değişimler kazanılmış hakların elinden alınması demektir.” dedi.

“BAŞBAKAN KENTLERİ İŞGAL ETMİŞ VAZİYETTE”

Bütün bu yasal engellemelere rağmen CHP’nin çok başarılı bir şekilde yerinden yönetim anlayışını hayata geçirmeye çalıştığını söyleyen Tekin, şöyle devam etti: “İmar uygulamalarının yani beton lobilerinin, imar çetelerinin şehirlerde yaratmış olduğu sıkıntıları sanki ilçe belediyelerimizin dahli varmış gibi algılanmasını da düzeltmek istiyoruz. 2004 yılında iki belediye başkanına hazırlatılan, adına yerel yönetim yasası dediğimiz yasa kentlerin başlarına bela oldular. Kendi belediye başkanlığı döneminde Ankara’daki bu uygulamalardan dolayı 'Ankara elini İstanbul’dan çek' diyen Başbakan bugün dört eliyle kentleri işgal etmiş vaziyette.”

Tekin sözlerini, “Türkiye’nin geleceği için daha şeffaf, hesap verebilir, arınmış belediyecilik anlayışını yerleştirmek için yapacağımız bir tek şey var; Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmak. Elbette Çankaya’da, elbette Yenimahalle’de hiçbir sorunumuz yok. Daha çok Çankayalar istiyoruz, daha çok Yenimahalleler istiyoruz.” diye tamamladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.