Gürsel Tekin Pazarcı Esnafına Kendini Maliye Bakanı Olarak Tanıttı

Gürsel Tekin Pazarcı Esnafına Kendini Maliye Bakanı Olarak Tanıttı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Balıkesir'in Edremit ilçesindeki bir pazaryerinde peynir tezgahının başında duran kadına, hayırlı işler diledikten sonra kendini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olarak tanıttı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Balıkesir'in Edremit ilçesindeki bir pazaryerinde peynir tezgahının başında duran kadına, hayırlı işler diledikten sonra kendini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olarak tanıttı. Yaşlı pazarcı kadının tepkisi, "Kim olursan ol.” şeklinde oldu.

Anadolu Kadın Hareketi ve Çamcı Köyü Muhtarlığı tarafından düzenlenen ''Gezi'den Kaz Dağları'na Uzanan Demokrasi'' konulu söyleşi için Edremit’e gelen Tekin, CHP ilçe binasında partililerle görüştü ve basın mensuplarının sorularını cevapladı. Tekin, "Siyasi Partiler Yasası'nın değişmesi gerekiyor. Aksi takdirde kirli, kirletilmiş siyasette devam etmek mümkün değildir. Bunun için de demokrasiye büyük zararı vardır." dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı, yerel seçim öncesi iktidara bir çağrıda bulunmak istediğini belirterek, "Gelin iki şeyi değiştirelim. Siyasi Partiler Yasası'nı değiştirelim. Millet kendi vekilini seçerken kendi iradesini kendisi kullansın. Hepimiz muhtarlarımızı seçebiliyoruz. Bu muhtarları seçebilen yurttaş, belediye başkanını da seçebilmeli. Muhtarını seçebilen yurttaş, milletvekili de seçmeli. İkincisi ise irade gaspı olan yüzde 10 barajını ortadan kaldıralım. Dünyanın her yerinde olduğu gibi makul bir ölçüye getirelim. Demokrasinin önünü açalım." şeklinde konuştu.

Gürsel Tekin daha sonra cumartesi günleri Darsofa Mahallesi'nde kurulan semt pazarını dolaştı. Esnafla zaman zaman sohbet eden Tekin, bir peynir tezgahının başında duran yaşlı kadına hayırlı işler diledikten sonra kendini Bakan Şimşek tanıttı. Pazarcı kadın da, "Kim olursan ol. Oy zamanı herkes toplanıyor buraya, oy zamanı gelmedi mi hiç kimse gelmiyor. İsterse mezardan babam çıksın gelsin, hiç önemli değil." diye cevap verdi. Tekin ise, "Tayyip Bey beni gönderdi sizi dinlemeye, konuş ablacığım. Hepsini not alacağım, hepsini götüreceğim Başbakan'a." dedi. Ardında bir tezgahın başına geçerek domates satmaya çalıştı ancak fiyatını bilmediği için esnaftan yardım istedi. Yaklaşık 2 kg. domates satın alan Tekin, parasını ödeyerek domatesleri yanındaki partili kadına verdi.

Basın mensuplarının, "Esnafa neden kendinizi bakan olarak tanıttınız?" sorusuna karşılık Tekin, şunları söyledi. "Haklı olarak vatandaş diyor ki bugüne kadar sorunlarımızı direkt anlatacağımız kimse yok. İktidar yetkililerini pazarda görmeyince, muhalefeti pazaryerinde görünce haklı olarak muhalefete yükleniyor. Burada aslında ekonomiden sorumlu bakanların, olup bitenleri buraya gelerek görüp öğrenmesi lazım."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, akşam da söyleşiye katılacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.