Gürsel Tekin: Millet İradesiyle Sadece Muhtar Seçiliyor

Gürsel Tekin: Millet İradesiyle Sadece Muhtar Seçiliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye’de millet iradesiyle sadece muhtarların seçildiğini iddia ederek, “Geri kalanın tamamı tayinli sistem.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye’de millet iradesiyle sadece muhtarların seçildiğini iddia ederek, “Geri kalanın tamamı tayinli sistem.” dedi. Tekin, aralarında AK Parti Konak İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Kılıç'ın da bulunduğu 980 kişinin partilerine katılımı dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Kitaplığı'nda düzenlenen törene katıldı.

Burada konuşan Tekin, önümüzdeki dönemde partilerine her kesimden büyük katılım olacağını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı demokratikleşme paketini eleştirerek, "Bir saman paketi açtılar. Sözde demokrasi. Dünyanın her yerinde, siyasette demokrasi yoksa o ülkenin siyasetçilerinin demokrasiyi ağzına almaları ayıptır, abestir. Gelin önce siyasette demokrasiyi işletelim. Sürekli millet iradesi diyor Başbakan. Millet iradesiyle sadece muhtarlar seçilebiliyor, geri kalanın tamamı tayinli sistem. Tayinli sistemin olduğu yerde demokrasiden ve demokratikleşme paketinden hiç bahsedemezsiniz." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın bugün yaptığı bir konuşmaya da değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı, şunları kaydetti: “Bugün Başbakan konuşmuş. İzmir'de yaşayan yurttaşlarımız çok şanslı, çünkü sosyal demokrat iktidarla yönetiliyorsunuz. Başbakan, ‘Belediye başkanı olursam vize uygularım.’ demişti. Bir soru üzerine, ‘Ben de gecekonduda oturuyorum.’ demişti. Yani, 'Yoksul vatandaşın güvencesiyim.' demek istemişti. Sonra gecekonduları maşallah yalılar oldu, fukaranın gecekondusu duruyor. Şimdi de, 'Kentsel dönüşüm yasası getireceğiz. Parası olan kent merkezinde kalacak, olmayan ya köyüne gidecek ya da kentin çeperlerine gidecek.' demişti. Bugün de, 'Vize uygulayacağım.' demiş. Bir başbakanın yoksuldan nefret ettiğinin temel göstergesi. Yoksullukla mücadele edeceksin, nefret etmeyeceksin. Bu vaatle oy aldın, geldiğimiz nokta bu."

Gürsel Tekin, daha sonra partiye yeni katılan bazı vatandaşlara rozet taktı. Törene CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, PM Üyesi Berrin Gürçay Dilekçi, İzmir İl Başkanı Ali Engin, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.