Gürsel Tekin: Eğitim Siyasetçilerin İki Dudağı Arasında Olabilecek Bir Şey Değil

Gürsel Tekin: Eğitim Siyasetçilerin İki Dudağı Arasında Olabilecek Bir Şey Değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Eğitim sistemi siyasetçilerin iki dudağı arasında olabilecek bir şey değildir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Eğitim sistemi siyasetçilerin iki dudağı arasında olabilecek bir şey değildir." dedi.

Tekin, Alevi Bileşenleri Platformu'nca Adana'da düzenlenen aşure gününe katıldı. Tekin, buradaki konuşmasında, dünden bugüne insanlıktan nasibi alan herkesin Hüseyni duruşun yanında yer aldığını belirterek, "Aşure birliğin beraberliğin yemeğidir. Zulme karşı sevgi yumağı oluşturmanın, haksızlığa karşı hoşgörüyü yaymanın yemeğidir aşure." diye konuştu.

Tekin, dershanelerin kapatılması yönündeki çalışmalar hakkında ise şunları kaydetti: "Eğitim sistemi siyasetçilerin iki dudağı arasında olabilecek bir şey değildir. Altyapısının olması gerekiyor. 4+4+4 bunun bir rezil tarafıdır. Bunlar da bilimsel olarak konuşulmuş tartışılmış şeyler değildir. Bu duruma bilim insanlarının karar vermesi gerektiğine inanıyorum. Siyasetçilerin değil."

Alevi dernek başkanları da yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Aşure gününde sanatçı Sebahat Akkiraz bir konser verdi, katılanlara aşure dağıtıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.