Gürsel Tekin: Chp'lilerin Başına Bir Şey Gelirse Sorumlusu İktidardır

Gürsel Tekin: Chp'lilerin Başına Bir Şey Gelirse Sorumlusu İktidardır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP'li bazı milletvekillerinin fişlenmesi ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün devletin kurumlarını harekete geçirmek zorunda olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP'li bazı milletvekillerinin fişlenmesi ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün devletin kurumlarını harekete geçirmek zorunda olduğunu söyledi. Tekin, “Yarın CHP’lilere ya da CHP’nin dışında herhangi iktidara, muhalif olan insanların başına herhangi bir şey gelirse bunun sorumlusu da iktidarın Başbakan’ı ve yetkilileri olacaktır." dedi.

        Gürsel Tekin, basında yer alan sorunlarla ilgili kitapçık halinde hazırladıkları raporu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) teslim etmek için kurul yetkilileri ile bir araya geldi. Tekin, görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.

        CHP milletvekillerin fişleme konusunda Başbakan Erdoğan'ın "Bizim fişleme gibi bir sanatımız yok." sözünün hatırlatılması üzerine Tekin, “Sayın Başbakan biz de 'dinleniyoruz' demiş. Avukatın düşkünü derdini mübaşire anlatırmış. Sayın Başbakan bu kadar çaresizse o görevleri ve yetkileri bize devretsin 1 ay içerisinde bu ülkede kimin izlendiğini kimin dinlendiğini de çok net bir şekilde de Sayın Başbakan’ın önüne getiririz. Bu vesile ile de Sayın Başbakan da dinlenmemiş ve izlenmemiş olur. Hükümetin ülkedeki kurumların başındaki bir Başbakan bu kadar basit şekilde 'Evet biz de dinleniyoruz. Ne yapalım...' Bizim böyle bir geleneğimiz yok. Kim bizi dinliyor o zaman, bu belgeler kime ait Sayın Başbakan? Bu belgelerin tamamı 2 ay önce bir gazetede yayımlandı ve bundan dolayı savcılar yasak getirdi. Biz iktidarın yetkililerinden yalanlama beklerken yasaklama geldi. Bunu kabul etmek mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

        "CUMHURBAŞKANI DEVLETİN KURUMLARINI HAREKETE GEÇİRMEK ZORUNDA"

        Başbakan’ın tavrından sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de tavrını merak ettiklerini söyleyen Tekin, "Başbakan’ın 'talimat verdim soruşturma başlayacak' demesini beklerken, bu kadar magazinsel bir cevapla herhalde Sayın Cumhurbaşkanı’nı göreve davet edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı devletin kurumlarını harekete geçirmek zorunda. Yarın CHP’lilere ya da CHP’nin dışında herhangi iktidara muhalifin olan insanların başına herhangi bir şey gelirse bunun sorumlusu da iktidarın Başbakan’ı ve yetkilileri olacaktır. Sayın Başbakan ve yetkilerden bir soruşturma detaylı bir cevap bekliyorduk. Sayın Başbakan gereken cevabı verdi. İkinci cevap olarak da Sayın Cumhurbaşkanı’nın devletin kurumlarını harekete geçirip geçirmeyeceğini düşünüyoruz. Ondan bir cevap bekliyoruz. CHP çaresiz bir siyasi parti değildir. Gerek iç hukuk, gerek dış hukukun tamamını kullanacaktır." şeklinde konuştu.

        Dışişleri Bakanlığı’nın CHP’ye Irak ziyaretini iptal etmesi gerektiği konusundaki açıklamasına da değinen Tekin, "Sayın genel başkanımızın ne kadar kararlı olduğunu siz de biliyorsunuz. Bu kararlılık çerçevesinde elbette gidilecektir. Dışişleri’nin uyarıları dikkate alınacaktır. Bu seyahat CHP’nin organize ettiği bir seyahat değildir. CHP buraya davetlidir. Sadece Irak’a değil önümüzdeki günlerde Ortadoğu coğrafyasında birçok ülkede olacak genel başkanımız. Ne yazık ki 10 yıllık yanlış dış politikanın getirmiş olduğu sonuçları yaşıyoruz. Daha dün 'küresel oyuncuyuz' diyenler ne yazık ki Türkiye’yi Ortadoğu da küresel oyuncak haline getirdiler. Sayın genel başkanımız da dış politikadaki sorunların Türkiye lehine dönüştürülmesi için ciddi caba sarf edecektir." ifadelerini kullandı.

        Bir muhabirin CHP'de, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun özel kaleminde görevli iki genç kadının dans görüntüleri sonrası işten çıkarılmasının hatırlatılması üzerine Tekin, "Özel kalem görevlilerinin işten çıkarılmasında çok ciddi sorunlar var. Buna verilecek bir cevabım yok." dedi.





CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.