Gürsel Tekin: Akp Sarayların Partisi Oldu

Gürsel Tekin: Akp Sarayların Partisi Oldu

Maltepe Belediyesi tarafından Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen Avrupa Birliği ile iş birliği geliştirilmesi amacıyla 'Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Merkezi'nin açılışında konuşan CHP Genel Sekreteri Gürsel...

Maltepe Belediyesi tarafından Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen Avrupa Birliği ile iş birliği geliştirilmesi amacıyla 'Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Merkezi'nin açılışında konuşan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin , “AKP sarayların partisi oldu.” dedi.

Maltepe Belediyesi Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Merkezi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıldı. Açılışın ardından Gürsel Tekin, gazetecilerinin sorularını yanıtladı. "AKP, yolsuzluk, yoksulluk ve yasaksız Türkiye yaratacaklardı" diyen Tekin, “2002 yılında seçimden hemen sonra AKP yetkilileri, cumhurbaşkanı Erdoğan dahil olmak üzere Ankara'daki devasa binalarıyla ilgili çok acımasızca eleştirileri olmuştur. Sadece binalarla ilgili değil tüm milletvekillerinin oturduğu lojmanların çok lüks olduğunu ifade etmiştir. Çok da şaşkınlıkla ve de hayretle de izledim. ilk kez bir siyasetçi Ankara’daki bu hantal yapıyı bu kadar net bir şekilde tespit etmiş ve bunu da ifade etmişler hatta hatırlarsanız programlarını da üç şey üzerine kurmuşlardı. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaksız Türkiye yaratacaklardı. Biz de çok heveslenmiştik doğrusu muhalefet olarak da uzun süredir Türkiye'de bu tespitleri yapabilecek bir siyasi partinin çıkmasını bekliyorduk. Çıktı ama başka bir şey oldu. Sarayların partisi oldu. O tabloda gazetelerdeki resimleri görünce bir siyasetçi olarak da utandığımı ifade etmek isterim." şeklinde konuştu.

Gazetecilerin, "Çözüm sürecinde gelinen noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise Tekin, Türkiye’nin hiçbir dönemde yaşamadığı sorunlarla yüz yüze kaldığını söyledi. Tekin, “Çözüm süreci ya da ismini bir türlü belirleyemedikleri barış süreci bunun adı barıştır yani buna ne derlerse desinler. Bu sürecin başladığı günden itibaren 76 milyonu ilgilendiren kısmen tabi ki gizli olabilir ama çoğunluğunun şeffaf olması gereken bu sorunun kapalı kapılar ardında gitmesi doğrusu başlı başına bir çözümsüzlüktür. Şimdi düşünün taraflarda iktidar partisi milletvekilleri olarak bu çözümün ne olduğunu bilmiyor, HDP milletvekilleri bilmiyor, Parlamento'da siyasi partiler bilmiyor. Şimdi bu çözüm nedir, çözümün içeriği nedir, ne kadarı çözülür ne kadarı çözülmez bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ama şunu da ısrarla vurgulamak istiyorum; bu mesele iç politika rey meselesine dönüştürülecek mesele değildir. Çok tehlikelidir. İktidarın da bu konuda hassasiyet içerisinde götürmesi gerektiğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.