Güreşçiler Avrupa arenasına hazırlanıyor

Güreşçiler Avrupa arenasına hazırlanıyor

Almanyada düzenlenecek Avrupa Güreş Şampiyonasına gidecek grekoromen ve serbest stil milli takım kadroları belirlendi.

Almanya’nın Dortmund kentinde 29 Mart-3 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Avrupa Güreş Şampiyonası’na katılacak sporcular hazırlıklarını İstanbul’da sürdürüyor. Serbest Güreş Milli Takımı’nda 7 sıkletten 4’ünde ilk kez A milli takıma alınan genç sporcular mücadele edecek. Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu Ramazan Şahin kadroda bulunmuyor. Grekoromen stilde de Avrupa ve dünya şampiyonu, olimpiyat üçüncüsü Nazmi Avluca Almanya’ya götürülmeyecek. Grekoromen Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Salih Bora, muhabirine açıklamada, kamp çalışmalarının 45 kişiyle sürdürüldüğünü kaydetti.
İstanbul’da Türkiye’nin evsahipliği yapacağı Dünya Şampiyonası’na yönelik sporcuların da kampta yer aldığını anlatan Bora, şöyle konuştu: “Almanya’ya 7 kişilik kadro ile gideceğiz. Önümüzde Dünya Şampiyonası var. Sporcuları formda tutmaya çalışıyoruz. Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası öncesi önemli bir müsabaka. Geçen yıl takım halinde ikinci olmuştuk. İyi bir takımız. Yine kürsüde kendimize yer bulmak için çalışacağız. Ferdi olarak da madalya almak istiyoruz. En büyük kozumuz Nazmi Avluca’yı Dünya Şampiyonası’na saklıyoruz. Yaşının biraz geçmiş olmasından dolayı devamlı kilo düşürerek yıpratmak istemiyoruz.”
GENÇLERE ŞANS VERİLDİ
Serbest Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Adem Bereket ise kampta 28 sporcunun bulunduğunu söyledi. Almanya’ya götürülecek Ahmet Peker, Yakup Gör, İbrahim Bölükbaşı ve Hamza Köseoğlu’nun ilk kez A milli mayoyu giyeceğini belirten Bereket, şunları kaydetti:
“Ramazan Şahin’i Avrupa Şampiyonası’na götürmüyoruz. Şu an herhangi bir sorunu yok ama kendisini Dünya Şampiyonası’na hazırlıyoruz. Bu nedenle genç bir takım ile Almanya’ya gideceğiz. Dünya Şampiyonası öncesi gençlere şans veriyoruz. Bizim ikinci bir takımımız da hazır. Avrupa Şampiyonası’ndan 2-3 madalya bekliyoruz. Gençler bize sürpriz yapabilir.”
Avrupa Şampiyonası’na gidecek milli takım kadroları şöyle: Grekoromen Güreş Takımı: 55 kilo: Bayram Özdemir 60 kilo: Mustafa Sağlam66 kilo: Vasıf Arzumanov 74 kilo: Selçuk Çebi 84 kilo: Ahmet Yıldırım 96 kilo: Cenk İldem 120 kilo: Rıza Kayalp Serbest Güreş Takımı: 55 kilo: Ahmet Peker 60 kilo: Hakkı Gürel 66 kilo: Yakup Gör 74 kilo: Batuhan Demircin 84 kilo: İbrahim Bölükbaşı 96 kilo: Hamza Köseoğlu 120 kilo: Fatih Çakıroğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.