Gurbetçilerin Alanya'da dikkat etmesi gereken 6 madde

Gurbetçilerin Alanya'da dikkat etmesi gereken 6 madde

Türkiye'ye her yıl tatile gelen gurbetçilerin en çok yaşadığı ülkeler Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa, Avusturya, İsveç ve Danimarka olarak biliniyor. Alanya'ya tatile gelecek gurbetçilerin dikkat etmesi gereken 6 madde açıklandı.

Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçilerin sayısı her yıl artıyor. Uzun zaman önce Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa, Avusturya, İsveç ve Danimarka gibi ülkelere işçi olarak giden Türkleri bu ülkelere yerleşmiş. Zamanla Türklerin nüfusu milyonlara ulaşmış.

gurbetci-3.jpg

Türkiye'de ekonomik krizin etkileriyle son yıllarda Avrupa'ya işçi olarak gidenlerin sayısı da hayli fazla. Yaz tatiline 2 ay kadar bir zaman kala gurbetçiler tatil planı yapmaya başladı. Fiyat ve performansı değerlendirmesinin ardından kimisi uçakla kimisi de otomobille Türkiye'ye gelecek. Yaz tatilinde gurbetçilerin en çok tercih ettiği tatil beldesi ise Antalya'nın Alanya ilçesi. Gurbetçilerin Alanya'da dikkat etmesi gereken 6 madde açıklandı.

gurbetci-2.jpeg

1. Yemek yemeden önce menüdeki fiyatlara bakın: Son yıllarda tatil beldelerindeki birçok restoran fahiş fiyatlarla gündeme geliyor. Gurbetçilere yemek yemeden önce menüdeki fiyatlara bakmaları hususunda uyarı geldi.

image-3.png

2. Oteli görmeden para ödemeyin: Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla yanıltıcı reklamlar da arttı. Yaz sezonunda Antalya ve Alanya'da birçok dolandırıcılık olayı yaşanıyor. Instagram ve Facebook üzerinden reklam veren dolandırıcılar uygun fiyata tatil satıyor. Oteli görmeden para gönderen gurbetçiler ise böylece mağdur olmuş oluyor.

3. Konya-Antalya yolundaki tüneli kullanın: Yıllardır tamamlanması beklenen Demirkapı Tüneli hizmete açıldı. Konya'dan Antalya'ya gitmek isteyen gurbetçiler yolu kısaltmak ve güvenli yoluculuk yapmak için Demirkapı Tüneli'ni tercih edebilirler.

image-1.png

4. Ücretsiz plajları tercih edin: Antalya'da birçok ücretsiz halk plajı vatandaşa hizmet veriyor. Tatil boyunca bütçesini korumak isteyenler ücretsiz halk plajlarını tercih etmeli.

image-2.png

5. Araçlarınızı otoparka park edin: Yazın hava sıcaklığı yüksek seviyelere yükseliyor. Araçlarınızı sıcaktan korumak için kapalı otoparkları kullanabilirsiniz. Açık otoparklara gör fiyatı yüksek olan kapalı otoparkların birçok avantajı bulunuyor.

image.png

6. Tatil yapacağınız yerde sağlık kuruluşlarını araştırın: Sıcak havaya bağlı olarak yaz aylarında çeşitli hastalıklar ortaya çıkabiliyor. Tatile gideceğiniz yerde sağlık kuruluşu olup olmadığını araştırın. Hastalık durumunda paniklemeden en yakın hastaneye gitmeniz için bu durum önem arz ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.