Gurbetçilere müjdeli haber! Her aileye 30 bin Euro destek verilecek

Gurbetçilere müjdeli haber! Her aileye 30 bin Euro destek verilecek

Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa ve Avusturya gibi Avrupa ülkelerinde yaşayan milyonlarca gurbetçi yaşıyor. Bu ülkelerden birisi gurbetçilere 30 bin Euro destek verecek. güncel olarak 1 milyon 80 bin liraya denk gelen destek sevindirdi.

Türkiye'de son zamanlarda gurbetçilerle ilgili haberler çok ilgi çekiyor. Vatandaş Avrupa ülkelerinde yaşayan Türklerin hayat standartlarını merak ediyor. Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa ve Avusturya gibi ülkeler Türk nüfusun en yoğun olduğu ülkeler olarak biliniyor.

gurbet-93993.webp

Zaman zaman gurbetçilere yönelik çeşitli destekler açıklanıyor. Son olarak Almanya'nın Hessen Eyaleti'nde yaşayan gurbetçileri ilgilendiren bir destek paketi açıklandı. Eyalette yaşayan dar gelirli ailelere 30 bin Euro destek verilecek.

gurbetci-2.webp

Bahsi geçen bu desteğin konut krizini çözmek için verileceği söyleniyor. Buna göre, Almanya'dan ev satın alan gurbetçiler 30 bin Euro para desteği alabilecek. Aranan tek şart ise alınan evin ilk ev olması.

gurbetcci.jpg

İlk evini alan Türk ailelelere, karı-kocanın her biri için 10’ar bin Euro, 18 yaşın altındaki her bir çocuk için de 5 bin Euro ödenecek. Yani 2 çocuğu olan aile toplamda 30 bin Euro destek almaya hak kazanacak. Bu desteklerin kısa süre içinde tüm Avrupa ülkelerinde yaygınlaşması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.