Gurbetçiler dikkat! Türkiye'ye girişte bu belgeler istenecek

Gurbetçiler dikkat! Türkiye'ye girişte bu belgeler istenecek

Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa ve Danimarka gibi birçok ülkede milyonlarca gurbetçi yaşıyor. Gurbetçilere önemli bir uyarı yapıldı. Türkiye'ye girişte bu belgeler istenecek.

Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk gurbetçi sayısı her geçen yıl artıyor. Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa ve Danimarka dahil tüm Avrupa ülkelerinde milyonlarca Türk gurbetçi var. Yaz tatiline kısa süre kala gurbetçiler tatil planı yapmaya başladı. Öncelikli rota ise her yıl olduğu gibi yine Türkiye.

gurbetci-2.jpg

Bazısı kişisel otomobiliyle bazısı da uçakla memleketine tatile gelecek. Otomobil kiralayıp gelenlerin sayısı da hayli fazla. Avrupa’da ikamet edip kendi aracıyla, kiraladığı araçla veya bir yakınına ait araçla Türkiye'ye gelmek isteyen gurbetçilere önemli uyarı yapıldı. Türkiye'ye girişte istenen belgeler belli oldu.

gurbetci-1.jpg

T. C. Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’ye girişte şu belgeler isteniyor:

Kendi aracı ile seyahat edenler

Taşıtın ikamet edilen ülkede kayıtlı olduğunu gösterir mülkiyet belgesi (ruhsat),
Taşıtı getiren kişinin ehliyeti,
Duruma göre yurtdışı ikameti gösterir belge (pasaport, kimlik belgesi, oturum izni)
Türkiye'de geçerli trafik sigorta poliçesi
Kişinin pasaportu veya pasaport yerine geçen kimlik belgesi,
Taşıtların gümrük kayıt işlemleri herhangi bir ücrete tabi değildir.

Bir başka kişiye ait taşıt ile seyahat edenler

Taşıtın vekâletname ile Türkiye’ye getirilmesi halinde gerekli belgelerin noter veya konsolosluk onaylı tercümelerinin de gümrüğe sunulması gerekir.

Elçilik, konsolosluk veya noter onaylı bir vekâletname. Taşıtı getiren şahıs ile taşıtın mülkiyet sahibinin giriş gümrük idaresinde hazır bulunmaları hâlinde, bu kişilerin kendi aralarında düzenleyecekleri ve gümrüğün onaylayacağı bir vekâletname, Gerçek kişilerin kendi aralarında düzenleyerek ilgili ülkenin gümrük, belediye, emniyet veya mahkeme gibi resmi makamlarına onaylatılmış olan belge.

Kaynak:Haber Merkezi