Gurbetçiler bu marketleri boykot ediyor! Hepsinin sahibi Türk

Gurbetçiler bu marketleri boykot ediyor! Hepsinin sahibi Türk

Avrupa ülkelerinde milyonlarca gurbetçi yaşıyor. Bu gurbetçiler Türk marketlerini boykot etme kararı aldı. Söz konusu kararın gerekçesi şaşırttı.

Zamanına Türkiye'den Avrupa ülkelerine çalışmak için giden Türkler oraya yerleşti. Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, İsveç ve Avusturya'da milyonlarca gurbetçi yaşıyor. Hem evini geçindirmek hem de birikim yapmak isteyen gurbetçiler ise bazı durumlara tepki gösteriyor. Avrupa'da sahibi Türk olan marketleri boykot etmeye başlayan gurbetçiler şaşırttı.

TÜRK MARKETLERİ ÇOK PAHALI

Kararın gerekçesi pes dedirtti. Avrupa'daki Türk marketleri, Türkiye'den getirilen ürünlere son 1 yılda yüzde 150 zam yaptı. Türk ürünlerini Avrupa'daki normal marketlere göre çok daha pahalıya satan Türk marketleri, boykot ediliyor.

alisveriy.webp

ÜRÜNLERİN FİYATLARI UÇTU BİR ANDA UÇTU!

Avrupa'da yaşayan Türkler, son 1 yılda Türk marketlerinde satılan ürünlere yapılan yüzde 150 zamlar nedeniyle tepkisini dile getiriyor. Gurbetçiler, Avrupa'daki Türk marketlerinin Türkiye'den getirilen ürünlere fahiş fiyatlar biçtiğini, eş değer yabancı ürünlerin fiyatlarının ise sadece yüzde 10-15 arttığını belirterek zamlara sert tepki gösteriyor.

market-1.jpg

TÜRK ÜRÜNLERİNE BOYKOT BAŞLIYOR

Özellikle peynir, yoğurt, yağ, sucuk-salam ve sosis gibi işlenmiş ürünler, un ve unlu mamuller ile meyve sebze fiyatlarının Avrupa'daki normal marketlere göre çok daha pahalı olduğu belirtiliyor. Türk ürünü olduğu için bu marketleri tercih ettiklerini söyleyen gurbetçiler ise Türk marketleri boykot edeceğini belirtiyor.

market.webp

FİYAT FARKI YÜZDE 50'Yİ GEÇTİ

Özellikle temel gıda ürünlerinde Türk marketleri ile Avrupalı marketler arasında yüzde 50'ye yakın fark ortaya çıktı.. Örneğin Almanya'daki bir yerel markette 1 litre süt 1,25 avro iken, Türk marketlerinde bu rakam 2,5 avroya kadar yükseliyor. Yine 10'lu yumurta yerel markette 2,4 avro iken, Türk marketlerinde 4 avro. Kırmızı et, beyaz et, meyve-sebze ve ekmek fiyatlarının da yerel marketlere göre yüzde 40-50 fazla olduğu ifade ediliyor.

"TÜRK MARKETLERİ BU ÜRÜNLERİ 2 KATI FİYATA SATIYOR"

Avrupa'da yaşayan gurbetçi, "Lidl isimli marketten 500 gram kayısıyı 4,78 avroya aldım. Aynı ürün Türk manavında 8,5 avroya satılıyor. Aynı şekilde kırmızı ve siyah üzüm fiyatı yerel markette kilosu 2,49 avro, Ancak Türk esnafında fiyat 5 avronun üstünde. 800 gram kepekli ekmek 2,49 avro, 90 adetlik ıslak mendil 0,99 avro, 500 gram brokoli 0,99 avro, yoğurt fiyatları da yüksek. Kısacası tüm ürünlerin fiyatları Türk marketlerinde 2 katına satılıyor" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
40 Yorum