Gurbetçi dönüş yolunda

Gurbetçi dönüş yolunda

Yorucu geçen bir yılın ardından tatillerini, memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçi vatandaşların dönüş yolculuğu başladı. Sınır kapılarında ve havaalanlarında ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Kopenhag ve Amsterdam direk seferleri de başladı

Avrupa'da okulların tatil olması ve izin sezonun başlamasıyla birlikte gurbetçiler de Türkiye'ye gelmeye başladı. Özellikle Almanya, Fransa, Belçika, Finlandiya, Danimarka, İsveç, Norveç ve İsviçre'de kalan Konyalıların bu yıl ki tatil adresi de memleketleri oldu. Yurda dönüşler hızla devam ediyor. Bugünler de trafikte çok sayıda yabancı plakalı araba görmek mümkün. Bugünlerde Konya Havaalanı'nda ve Avrupa'ya açılan sınır kapılarında ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Konya-Kopenhag (Danimarka) ve Konya-Amsterdam (Hollanda) direk uçuşları başladı. Gurbetçilerin büyük bir kısmı uçakla, bir kısmı ise kendi arabasıyla geliyor.

HER YIL GELMEYE ÇALIŞIYORUZ

Norveç'te yaşayan Sezai ve Filiz Erpolat çifti de 3 çocuğuyla birlikte tatillerini memleketlerinde geçirmek için önceki gün Konya'ya geldi. Yorucu geçen bir yılın stresini memleketlerinde atacaklarını belirten Filiz Erpolat, "Her yıl tatil için gelmeye çalışıyoruz. Gurbetçiler için Türkiye'nin yeri ayrıdır. Herkes tatilini memleketinde geçirmek istiyor. Yoğun bir dönüş var. Ben çocuklarla birlikte uçakla geldim, eşim de Konya'da daha rahat etmek için arabayla geldi. Uçak biletlerini günler öncesinden ayırdık. Şu an bilet bulmak hayli zor" dedi.  

TÜRKİYE'NİN AYRI BİR YERİ VAR

Türkiye'ye gelecekleri günü dört gözle beklediklerini ifade eden Erpolat, "Türkiye'nin bizde ayrı bir yeri var. Yıl içinde zaman buldukça diğer ülkelere de gidiyoruz tatil için. Ama Türkiye ve Konya başka. Burada hem akrabalarımızı görüyoruz hem de dinleniyoruz. Bazıları da izninin birkaç günü de sahil bölgelerinde geçiriyor" sözlerini kullandı. İzinler sayesinde çocukların da akrabalarını unutmadığını, geleneklerinden uzaklaşmadığını belirten Erpolat, "İzni olmayan akrabalar gelemedikleri için üzülüyor. Bugünlerde Avrupa boşalıyor diyebiliriz. Gurbetçilerin büyük bir kısmı  tatil için yaşadıkları ülkeleri terk ediyor" diye konuştu.

TATİLİ İPLE ÇEKİYORDUK

Almanya'dan Konya'ya gelen ve havaalanında duygularını paylaşan bir gurbetçi de, Almanya'da çalışma şartlarının çok yoğun ve yorucu olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Ben ve çocuklarım tatili iple çekiyorduk. Şükürler olsun ki vatanımıza geldik. İnsan burada kendisini çok huzurlu hissediyor. Yaklaşık 1 ay tatil yaptıktan sonra tekrar geri döneceğim. Birkaç saat sonra akrabalarımı göreceğim. Onların yanında bir ay kalıp sevdiklerimle hasret gidereceğim. Memleketime geldiğim için çok mutluyum." Öte yandan Konya Havaalanı'nda önümüzdeki günlerde direk uçuşların daha da artması bekleniyor. Kapukule Sınır Kapısı'nda ise yoğunluk her geçen gün biraz daha artıyor.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.