Gür Tarımdan 15 yeni ürün

Gür Tarımdan 15 yeni ürün

1991 yılından günümüze kadar çiftçilerin daha verimli ve kaliteli ürünler alabilmesi için çalışan Gür Tarım, 100ün üzerinde Tarım Bakanlığından tescilli ürünü ile Türkiye ve dünyada tanınan bir marka

1991 yılından günümüze kadar çiftçilerin daha verimli ve kaliteli ürünler alabilmesi için çalışan Gür Tarım, 100’ün üzerinde Tarım Bakanlığından tescilli ürünü ile Türkiye ve dünyada pek çok ülkede çiftçilerin en büyük yardımcısı. Gür Tarım, tarım bakanlığından kimyevi ve organik gübre üretim lisanslarına sahip.
Gür Tarım Genel Müdürü Mustafa Gürlek, Gür Tarım’ın Türkiye’deki bütün tarım bölgelerinde bölge bayilikleri aracılığıyla satışlarını gerçekleştirdiğini belirterek iç pazarda ciddi potansiyele sahip olduklarını söyledi. İç pazarın yanında Azerbaycan, İran, Irak, Suriye, KKTC, Sudan, Mısır, Umman ve Türk cumhuriyetlerinden Kazakistan ve Türkmenistan’a ihracat yaptıklarını anlatan Gürlek “İhracatta önümüzdeki yıllardaki en önemli hedeflerimiz arasında Afrika ülkelerinde de pazar payına sahip olmak ve Türkî cumhuriyetlerindeki Pazar paylımızı arttırmak” dedi. Geçtiğimiz yılın değerlendirmesini yapan Gürlek, “2011 yılı Gür Tarım için güzel bir yıl oldu. 2011 yılında sıvı ve toz gübre üretimimiz bir önceki yıla göre yüzde 20 artış gösterdi. Türkiye genelinde oluşturduğumuz bayilik ağımız daha da genişledi. Yıllık satış hedeflerimize ulaştık. 2012 yılı için alt yapı oluşturduk. 2012 yılında 15 yeni ürün çıkardık. Bu ürünlerin Türk tarımına büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ürünlerimiz gerek formül yönünden gerekse içerik bakımından diğer gübrelerden oldukça farklı yapıya sahip. Bu ürünlerimiz sektörümüze yeni bir vizyon katacağına inanıyorum. Ürünlerimizin sektörümüze şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
“TARIMA VERİLEN ÖNEM HER GEÇEN YIL ARTIYOR”
1996 yılında sıvı ve toz gübre üretimine başlayan Gür Tarım, Konya’da 4000 metrekare kapalı 2000 metrekare açık alanda, 5 ziraat mühendisi, 1 kimya mühendisi, 4 ihracatla uğraşan personel ve 20 yakın üretimde çalışan personelle faaliyet gösteriyor. Sektörün bu günü ve yarını hakkında konuşan Mustafa Gürlek, “Tarım sektörü Türkiye’de ve dünyada sürekli gelişen bir sektördür. İklim değişikliklerinin hızlı olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Kuraklıkların, aşırı yağışların çok olması tarım ürünlerinin verimlerini direk etki ediyor. Ülkeler iklimdeki bu küresel değişikler sonucu tarıma verilen önem her geçen yıl artmaktadır. Kuraklıkların aşırı, yağışların çok olması tarım ürünlerinin verimlerini direk etki ediyor. Nüfusun artması, tarım alanlarının azalması ile birlikte ülkemizde ve dünyada birim alan daha yüksek verim alabilmenin arayışları içerisine girildi. Özellikle ülkemizde son yıllarda, devlet desteği ile makine ve ekipmanda modernleşmeye gidildi. Üreticiler birim alandan daha yüksek verim alabilmek için üretiminde gübre kullanımını artırdı. Çiftçiler eski gübreleme yöntemlerinden çıkarak daha güçlü, zengin içeriklere sahip ürünlere yöneldi. Bu yöneliş bizim gibi firmalara artı şeklinde yansıdı” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.