Güneşlenirken cilt kanserine dikkat

Güneşlenirken cilt kanserine dikkat

Prof Dr İnci Mevlitoğlu, deri kanserlerinden korunmak için özellikle 11. İle 16.30 saatleri arasında güneş ışınlarına maruz kalmamak gerektiğini söyledi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde Deri Kanseri ve korunma yolları konuşuldu. Çok sayıda hemşirenin yanı sıra hasta ve hasta yakınının katıldığı konferans Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Eyüp Kalaycı Konferans Salonunda yapıldı.  Konuşmacı olarak cildiye uzmanı Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnci Mevlitoğlu’nun katılığı konferansta cilt kanserleri ve korunma yolları anlatıldı.

Yaz sıcaklarının iyiden iyiye kendini hissettirdiği şu günlerin cilt kanserleri için riskli bir dönemi oluşturduğunu ifade eden Prof.Dr. İnci Mevlitoğlu, “Deri kanserleri ağrısız seyrettiği için fazla fark edilmezler. Beraberinde birçok komplikasyonları getirebilirler. Vücuttaki benlerin mutlaka iyi takip edilmesi gerekir. Özellikle yaz aylarında güneş ışığına maruz kalan ciltlerde cilt kanserleri çokça görülmektedir.  Kızıl, sarı, açık tenli insanların daha dikkatli olması gerekir. Yaz aylarında 11.00 ile 16.30 saatleri arasında kesinlikle sokağa çıkılmaması gerekir. Açık renk ve pamuk elbise giyilmelidir. Güneşe maruz kalınacaksa mutlaka güneş yağı kullanılmalıdır. Tatile giden insanlarımızın güneşlenirken çok fazla dikkatli olması gerekir. Güneşin etkisi artırdığı saatlerde güneş yağı bile cildi koruyamaz. Onun için sağlıklı ve güzel bir cilt için tatilimizde güneşlenirken ölçüyü kaçırmamalıyız” dedi.

BRONZLAŞMA CİLDİ YORMAKTIR

Toplum tarafından bazı yanlış algılamalar olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mevlitoğlu, “Bronzlaşmış ten iyi zannediliyordu ama öyle değil, bronzlaşma cildi yormaktadır, yaşlandırmaktadır. Bulutlu günlerde güneşlenebiliriz bu cildimize daha iyi gelecektir. Suya girdiğimizde de güneş etkisini sürdürür, 11.00 – 16.30 saatleri arasında suya girmemek çok önemli. Hava sıcak olmasa bile güneş zararları ışınları cildimize gelecektir. Onun için güneşin sıcaklığının olmadığı zamanlarda da cildimize zarar verebileceği unutulmamalıdır. Gözlük ve başımızda koruyucu bir şapka ile dışarı çıkmaya çalışalım” şeklinde konuştu. Diğer taraftan Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde Cildiye Anabilim Dalında iki gün cilt kanserine karşı duyarlığı artırmak ve toplumu bilinçlendirmek için ücretsiz tedavi yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.