Güneş: Bugün Taraftarı Bulamazsınız Yarın Hiçbir Şeyi, Evinizi Bile Bulamazsınız

Güneş: Bugün Taraftarı Bulamazsınız Yarın Hiçbir Şeyi, Evinizi Bile Bulamazsınız

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, önceki maçlarda taraftarların yaptığı "Futbolun katili Türk hakemleri" tezahüratları nedeniyle Bursaspor'a verilen 150 bin TL'ye yakın para cezası verilmesini eleştirdi. Futbolu yönetenlerin adaletli...

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, önceki maçlarda taraftarların yaptığı "Futbolun katili Türk hakemleri" tezahüratları nedeniyle Bursaspor'a verilen 150 bin TL'ye yakın para cezası verilmesini eleştirdi.

Futbolu yönetenlerin adaletli davranmadığını, kuralların uygulanmasına izin vermediğini söyleyen Güneş, "Dengeleri koymazsanız, adaletli koymazsanız, doğru kuralları koyup da uygulanmasına izin vermezseniz, gücünüze göre karar verirseniz daha büyük tehlikeler bekler bizi. Yani bugün taraftarı bulamazsınız yarın hiçbir şeyinizi bulamazsınız, evinizi bile bulamazsınız." dedi.

Deneyimle teknik adam, ligin 9. haftasında deplasmanda karşılaşacakları Kayseri Erciyesspor maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. 8 maçta 13 puan aldıklarını ve oynadıkları futbolun karşılığının bu olmadığını söyleyen Güneş, şöyle konuştu: "Kayıpları olan bir takımız. Yenildik ama oyun anlayışı olarak her geçen gün iyiye gidiyoruz. Elbetti yeterli değiliz. İyi yolda gitmemiz bize güven veriyor. Özellikle son iki maçta aldığımız galibiyetler bize moral verdi. Evet ilginç bir lig yaşıyoruz. Kazanmayan ve kaybetmeyen takım yok. Takımlar aynı şartlar altında mücadele ediyor. Birinci ve sonuncu var ama, orta sırada yer alan bir takım kazandığında beşinci bile olabiliyor. Kaybettiğinde ise alt sıralara düşebiliyor."

"KAZANMAK İÇİN ÇIKACAĞIZ"

Kayseri Erciyes maçını kazanmak istediklerini belirten Güneş, "Biz her maça kazanmak için çıkıyoruz. Güzel futbol oynayıp, sonuç almak istiyoruz. Güzel oynayıp ta kaybettiğimiz maçlar oldu. Ancak doğru işler yaptığımızda sonuca ulaştık. Kazanılan maçlar sonrasında takım içerisinde futbolcuların güvenleri geldi, olumlu hava esti. Camiamız ise bizi sahiplendi. Bizim oyunumuzu bozabilmek için rakiplerimiz daha hırslı oynayıp, oyun anlayışımızı bozmak için mücadele edeceklerdir. Erciyesspor maçı çok önemli. Milli takım haftası öncesi iyi bir sonuç alabilirsek kaybettiğimiz puanları da telafi etmiş olacağız. Erciyesspor ilginç bir takım. Özellikle dışarıda iyi futbol oynuyor, ancak evinde başarılı olamıyor. Sadece evindeki son maçta Beşiktaş’ı yendiler. Bizden daha az kaybettikleri ortada ama 14. Sıralardalar. Evlerinde üst sıralarda oynayan takımlarla karşılaştılar. Yenildiler. Beşiktaş’ı yenerek moral buldular. Maçın zorluğunu biliyoruz. Buna hazır olacağız. Moralimizi ve güvenimiz var. Kıran kırana bir maç olacak. İyi bir sonuçla aldığımızda milli maç arasında kendimizi daha iyi değerlendireceğiz. Doğru ilkelerinden vazgeçmeyen takım olacağız. Tabi ki bize saldığımız sonuçlar katkı veriyor." şeklinde konuştu.

Güneş, sakatlıkları bulunan Belluschi ve Fernandao'nun takımla birlikte çalışmaya başladığını ancak oynayıp oynamayacaklarına maç saatinde karar vereceklerini ifade etti.

"BUGÜN TARAFTARI BULAMIYORSUNUZ, YARIN EVİNİZİ BULAMAZSINIZ"

Bir gazetecinin, "Balıkesirspor ve Sivaspor maçlarında taraftarlar 'futbolun katili Türk hakemleri' şeklinde tezahürat yaptığı için kulübe 150 bin TL para cezası kesildi, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Güneş, bunun sorumluluğunun, kulüplerin, taraftarların yada hakemlerin değil, futbolu yönetenlerde olduğunu kaydetti.

Güneş, şunları dile getirdi: "Dengeleri koymazsanız, adaletli koymazsanız, doğru kuralları koyup da uygulanmasına izin vermezseniz, gücünüze göre karar verirseniz daha büyük tehlikeler bekler bizi. Yani bugün taraftarı bulamazsınız yarın hiçbir şeyinizi bulamazsınız, evinizi bile bulamazsınız. Pazar günü maçımız var, biz futbol adamıyız, bu konulara girmek istemiyorum ama adaletli davranmazsanız, kuralları işletmezseniz, keyfinize göre davranırsanız, ne huzuru ne barışı bulursunuz, hiçbir şeyi bulamazsınız. Bu ülkenin hiçbir insanı enayi değil. Tamam o sözler bile söylenmez katılıyorum, ama öyle şeyler oluyor ki. Onara müdahale etmeyip de buradan bir ceza vermeye kalkıyorsanız siz üzüm yemiyor, bağcıyı dövüyorsunuz. Benim sinirimi bozmak istiyorsunuz herhalde. Ben Balıkesir maçındaki güzelliği ligde görmedim. Temsilci burada boş sahada bana hoş geldin, geçmiş olsun diyor, kendi sahamızda, tribünde kimse yok, onda bile ceza yazmayı düşünen temsilci var. Lütfen biraz kendine gelsin o temsilciler. Yani öyle iş olsun diye rapor yazıp, federasyonu para kazandırmak için para cezası yazacaklarsa olmaz. Aynı trafikte olduğu gibi. Bugün arabanızda trafiğe çıkın isteseler her şeye ceza yazarlar. İşine geldiğinde yazacaksınız, işinize geldiğinde pas geçeceksiniz, aynı anlayış burada da var. Bunu yapmayacaksınız. Yanlış yönetiyorsunuz, yanlış işler yapıyorsunuz. Federasyon Bursaspor'a 100 değil 500 versin ama onla bir yere varamaz."

"TARAFTARIMIZ ŞİFRELİ KONUŞSUN, 'FUTBOLUN KATİLİ PAPATYALAR' DESİN"

Şu an yanlışlarla doğruların karıştırıldığını belirten Güneş, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim taraftarımız da şifreli konuşsun artık. Yani 'futbolun katili papatyalar desin, sinekler desin' başka bir şey desin. Eğer hukukla oynanacaksa ama hukukla oynamak doğru değil. Samimiyetle iyi niyetle gelsinler böyle bağırsınlar. Zaten sayısı azdı seyircinin, ben de küfür duymadım. O zaman nedir. Şiddetin kanununu çıkarmanıza gerek yok, siz oradan zaten kararınızı veriyorsunuz. Bu gidişle kimse gelmeyecektir oraya, yarın kimse gelmez. Bursaspor taraftarı için söylemiyorum, Türk futbolu için söylemiyorum. Brezilya maçı için de kimse gelmeyecektir, çünkü siz kaçırdınız bu insanları. İnsanları enayi yerine koymayın. Bunlar da hakaret yerine geçer mi bilmiyorum ama maksadım o değil, onlara iyi niyetli davranın, açık davranın, samimi olun. Hakem gözlemcileri buraya geliyor, kuralları anlatıyor ama sahada uygulama farklı. Kurallarla uygulamalar farklı olursa adalet de olmaz, barış da olmaz."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.