Gümüşhanevi Sempozyumu Başlıyor

Gümüşhanevi Sempozyumu Başlıyor

1. Uluslararası Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Sempozyumu, 3 Ekim Perşembe günü saat 10.

1. Uluslararası Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Sempozyumu, 3 Ekim Perşembe günü saat 10.00’da yapılacak açılış töreni ile başlayacak. Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Üniversitesi tarafından organize edilen sempozyumda 13 oturum yapılacak.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, sempozyumla ilgili yaptığı açıklamada, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi’nin Anadolu’nun yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden biri olduğunu söyledi. Gümüşhanevi ile ilgili bugüne kadar çok sayıda bilimsel araştırma ve toplantıların yapıldığını dile getiren Rektör Günaydın, “Kuruluşumuzdan bu güne kadar çok sayıda bilimsel ve kültürel toplantıya ev sahipliği yaptık. Bu faaliyetler üniversitemizin bilim dünyasında hak ettiği yeri almasında önemli katkılar sağladı. Ancak bu günlerde özellikle ilimiz açısından çok daha önemli bir uluslar arası toplantıya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyoruz. Çünkü şehrimizin yetiştirmiş olduğu ve ünü uluslararası alana da yayılmış olan Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi’yi anlamak ve anlatmak için toplanıyoruz. İslam dünyasına büyük hizmetleri olmuş, bilginin değerini en üstte tutmuş ve çok sayıda eserler vermiş bir şahsiyet olan Gümüşhanevi değerlerini bilim dünyasıyla ve yeni nesillerle paylaşmanın, Gümüşhane’nin bir üniversitesi olarak bizlerin en önemli görevi olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bu toplantı bizler için ayrı bir değer taşımaktadır. Bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçen bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum.” dedi.

Sempozyuma onur konuğu olarak Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın ve Diyanet İşleri eski Başkanı Lütfi Doğan katılacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.