"Gümüş artık daha fazla kazandıracak"

"Gümüş artık daha fazla kazandıracak"

Gümüş fiyatları son ayların en yüksek seviyesine çıktı. Altın fiyatları ise çöküşünü sürdürdü. Gümüş ve altında yaşanılanları değerlendiren teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu piyasaları yorumladı.

Gümüş fiyatları haftaya yükselişle başladı. Amerika'daki  Reddit forumunda yer alan Wallstreetbets adından oluşumun gümüş fiyatları üzerindeki etkisi nedeniyle gümüşte yaşanan yükseliş haftanın ilk iş gününde pik noktaya ulaştı. Sabah saatlerinde itibaren yükselişe geçen gümüş fiyatları 6 lira 98 kuruşu gördü. Gümüşteki artış altın fiyatlarını etkilemedi. Gram altın 435 lira bandında seyrediyor. Altın ve gümüşte yaşanan gelişmeleri sosyal medya hesabında değerlendiren Tunç Şatıroğlu, gümüşün önemine dikkat çekti.

GÜMÜŞ FİYATLARI PİK YAPTI

Gümüş fiyatları artış hızını yükseltti. Altın ise 435 lira bandına hala kıramıyor. Yatırımcı ise altın ve gümüşte yaşanan dengesizliği dikkatle takip ediyor. Amerika'da bir grup gencin Reddit forumunda piyasaları manipüle etmesi sonrasında birçok şirketin hisseleri fırlarken bugün de gümüş fiyatları adeta pik yaptı. Gümüşteki yükselişi değerlendiren teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu," Gümüş zaten önündeki önemli dirençleri aşmıştı. Asya piyasalarındaki güçlü alımla 29 direncine geldi. Burasını geçmesi ilk seferde mümkün olmayabilir. Ancak altın yükselişini sürdürecek olursa 29'u da geçip bu yıl için vermiş olduğum 33 hedefine sonra da 40'a gidebilir. Zamanında defalarca söylediğim "artık bundan sonra gümüş altına göre daha güçlü, altına göre daha fazla artmasını bekliyorum" sözlerime göre altından gümüşe geçen arkadaşlar sanırım bugün artık mutludur. Altın gümüş rasyosunda 51,5 hedefi gelirse yeniden değerlendireceğim." İfadelerini kullandı.

ALTINDAKİ DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Altın fiyatlarındaki kötü gidişin nedenini de açıklayan teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu, "Altın tekrar üçgeni yukarı kırmaya çalışıyor. VIX hakkındaki ilk verileri 11:10'da alacağız. VIX korku endeksinin bugün biraz azalmasını ve altının yükselişine destek olmasını bekliyorum. Bugün ABD seansında 1875 üzerinde kapatabilir ve yükselişini sürdürebilir." İddiasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum