Gülümse Annem

Gülümse Annem

Şehit Rıfkı Damarın internette yayınladığı son mesajında, Belki yavrun bir tabuta konulur. Belki kalbim bir bayrağa kan olur gülümse annem sözlerine yer vermesi yürekleri dağladı

Osmaniye’nin Zorkun Yaylası Hacbel mevkiinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 21 yaşındaki er Rıfkı Damar’ın, acı haberi memleketi Konya’nın Kadınhanı ilçesine bağlı Kurthasanlı Köyü’ndeki baba ocağına ateş gibi düştü. Teravih namazından sonra evinin önünde askeri yetkililer ile sağlık ekiplerine gören Şehit Er Rıfkı Damar’ın inşaat işçisi babası Mustafa Damar, bir an ne olduğunu anlayamadı. 5 çocuk babası Mustafa Damar, eşi Firdevs Damar ve çocukları Rıfkı Damar’ın şehit olduğu haberini alınca ortalık bir anda yangın yerine döndü. Oğullarının şehit haberini alan ailenin feryatları ve ağıtları ise başta acı haberi vermeye gelen askeri yetkililer ile tüm köy halkını gözyaşlarına boğdu.

Şehidin babası Mustafa Damar, oğlunun şehit olduğu haberini aldığında gözyaşlarını tutamazken, “Bir gün önce rüyamda oğlumu görmüştüm. Bana, ‘Baba beni kurtar’ diye sesleniyordu. Demek ki şehit olacağına işaretmiş” derken yakınları tarafından güçlükle teskin edilmeye çalışıldı.

Şehit haberini önce köydeki gençler tarafından cep telefonlarına gelen bir mesajla öğrendiklerini söyleyen Kurthasanlı Köyü Cami İmamı Recep Karaman, “Bu haberi teyit edince, baba Mustafa Damar’a oğlunun şehit olduğunu duyurmamaya çalıştık. Ancak daha sonra kaymakam ve garnizon komutanın geleceğinin duyulması üzerine acı haberi teravih namazından sonra verme kararı aldık. Mustafa Damar bize bir gün önce gördüğü rüyayı bize de anlatmıştı. Demek ki oğlunun şahadeti babanın kalbine bu şekilde bildirilmiş” diye konuştu.

Osmaniye’nin Zorkun Yaylası Hacbel mevkiinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Babasıyla birlikte inşaatlarda çalıştığı öğrenilen 9 aylık asker şehit er Rıfkı Damar'ın, sosyal paylaşım sitesi facebook sayfasında paylaştığı slayt izleyenlerin yüreklerini parçaladı. Birliğindeki arkadaşları ile çekilen fotoğraflarından oluşan slayta sanatçı Murat Başaran'ın şehitler için yazdığı ‘Üzülme Anne’ isimli şiirini eklemesi sanki Rıfkı Damar’ın şehit olacağını daha önce hissettiği izlenimini oluşturdu. 

21 yaşındaki er Rıfkı Damar’ın sosyal paylaşım sitesi facebook’ta paylaştığı fotoğraflar ve fotoğrafların üzerine sanatçı Murat Başaran’ın şehitler için yazıp seslendirdiği şarkının sözleri ise şu şekilde idi:

‘Akşam olur hasret büyür dağ olur/ Bu dağlarda kurşun atsan çığ olur/Sen oğlunu geri dönmez say annem. Ben ölünce belki vatan sağ olur/ Belki dağlar duman duman savrulur/ Belki sesim çığlık çığlık duyulur. Belki yavrun bir tabuta koyulur/ Üzülme annem. Bir yangın ki ciğer ciğer kavurur/ Bir yangın ki kardeş kardeşi vurur/ Belki kalbim bir bayrağa kan olur/ Gülümse annem. Yine yağmur ince ince çiselenir/ Yine toprak yaz gelince çiçeklenir/ Sen beni hep rüyalarda gör annem/ Gör ki kalbim bir mezarda dinlenir/ Gülümse annem.’

 

Osmaniye'de çıkan çatışmada şehit olan Rıfkı Damar'ın sosyal paylaşım sitesi facebook’taki sayfasına, şehit olduğu haberinin ardından taziye mesajları yazılmaya başladı.
 

Şehit er Rıfkı Damar'ın cenazesi, Konya’nın Kadınhanı ilçesi Kurthasanlı Köyü’nde toprağa verildi. Damar’ın cenazesi, askeri helikopterle Konya’ya, ardından karayolu ile Konya’nın Kadınhanı ilçesi Kurthasanlı köyündeki baba evine getirildi.
Cenaze töreninde ayakta durmakta güçlük çeken şehidin ailesinin, yaşadıkları acıya rağmen metanetli davranması dikkati çekti. Damar’ın cenazesi daha sonra ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından dua, gözyaşları ve sloganlarla son yolculuğuna uğurlandı.

Törene, şehidin yakınları, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, AK Parti Konya Milletvekilleri İlhan Yerlikaya ve Hüseyin Üzülmez, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Özkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ile askeri erkan katıldı.

ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.