Gül'süz köşk formülü

Gül'süz köşk formülü

AKP kulislerinde konuşulan konulardan birisinin de Gül'süz senaryo olduğu iddia ediliyor. Buna göre Erdoğan Köşk'e çıkacak ve partili bir cumhurbaşkanı gibi davranacak.

Erdoğan’ın kafasında “Gül”süz bir senaryo olduğu konuşuluyor. İddiaya göre, Erdoğan Köşk'e çıkacak ve partili cumhurbaşkanı gibi davranacak.

Köşk ve milletvekilliği seçimine ilişkin onlarca senaryo, AKP içinde tartışılıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın erken seçimin söz konusu olmayacağı yönündeki açıklamaları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e başbakanlık yolunun nasıl açılacağı sorusunu da beraberinde getirmişti. Bir süredir emanetçi başbakanlıktan, Bayburt formülüne kadar Erdoğan sonrası Gül’ün AKP’nin başına ve dolayısıyla başbakanlığa geçişinin nasıl olacağı kulisleri meşgul ediyor.

AKP kulislerinde ise Başbakan Erdoğan’ın kafasında “Gül”süz bir senaryonun da olduğu konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Gül’ün hiçbir formül içinde yer almayacağı plana göre, Erdoğan, bugünkü Cumhurbaşkanı yetkileriyle köşke çıkacak ancak fiilen partili cumhurbaşkanı  gibi davranacak.

BAKANLAR KURULU'NA BAŞKANLIK EDECEK, MİTİNG DÜZENLEYECEK

Taraf'ın haberine göre; Bakanlar Kurulu’na başkanlık edecek, mitingler düzenleyecek ve genel seçimler öncesinde AKP’nin yüksek oy oranı alması için çalışacak. AKP içinde bu plana dair partili cumhurbaşkanı olarak görev yapan Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü örneği de veriliyor. Tek partili dönemde Atatürk ve  İnönü’nün hem cumhurbaşkanlığını hem de Cumhuriyet Halk Fırkası Genel Başkanlığını bir arada yürüterek partileriyle ilişiklerini kesmemeleri örnek gösterilerek Erdoğan için benzer bir durumun önce fiili daha sonra anayasa hükmü olarak gerçekleştirilebileceğine işaret ediliyor.

Kulislerde bu nedenle böyle bir formülün Gül’ün partinin başına geçmesi durumunda gerçekleştirilemeyeceği dile getiriliyor.

SEÇİM 7 HAZİRAN 2015’TE

AKP’nin milletvekilliği seçimi için düşündüğü tarih: 7 Haziran 2015. Bu tarihte partili cumhurbaşkanı gibi çalışacak olan Erdoğan, iktidar partisinin oylarını anayasa değişikliği için yetecek orana çıkarmayı başarırsa Cumhurbaşkanlığı sistemi de yeniden gözden geçirilecek.

Taraf

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.