Gül, yerel seçimler sonrasını bekliyor

Gül, yerel seçimler sonrasını bekliyor

Son gelişmelerle ilgili soğukkanlılığını koruyan Gül'ün, yerel seçimlerin ardından AK Parti hükümetinin yanlışlarını dillendirebileceği söyleniyor.

30 Mart yerel seçimleri için son viraja girdiğimiz şu günlerde partilerin alacakları oy oranı merak ediliyor. Yayınlanan anketler farklı rakamlar ortaya koysa da, alınacak olumsuz bir sonucun hem Ak Parti hem de CHP kanadında yaratacağı olumsuzluklara ilişkin çeşitli senaryoları da gündeme getirdi.

"HOŞ OLMAYAN DURUMLAR"

Son dönemlerde gerek yaptığı açıklamalar gerekse onayladığı tartışmalı yasalarla gündeme gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için de farklı senaryolar ortaya atılıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılıp katılmayacağı netleşmeyen Gül, en son Twitter yasağı konusunda yaptığı açıklama ile adından söz ettirdi. Gül, Twitter'ın yasaklanması konusunda "Twitter kapanmadı gördüğünüz gibi, kullananların sayısı 2 misli arttı. Bunlar Türkiye gibi Avrupa Birliği ile müzakere yapan bir ülke için hoş olmayan durumlar" açıklamasını yapmıştı.

ABDULLAH GÜL NEDEN SESSİZ?

Bu tartışmalar devam ederken, Radikal gazetesinden Murat Yetkin, farklı bir iddiayı gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Gül'ün gerek tartışmalı yasaları onaylaması, gerekse yaşanan son gelişmeler hakkında temkinli davranmasının gerekçesini açıklayan Yetkin "Abdullah Gül, 30 Mart seçimlerinde Ak Parti Erdoğan'ın beklemediği bir sonuç alırsa, bunda payı olsun istemiyor. Erdoğan cephesinin, geçmişte olduğu gibi kendisini suçlamasını istemiyor. Neticede Ak Parti'yi beraber kurdular; beraber yürüdüler o yollarda. Ama sonra farklılıklar gizlenemez boyuta geldi.Anlaşılan, Gül bugüne dek Erdoğan'dan farklı söylediklerinin fazlasını, 30 Mart'tan sonra söylemeye başlayabilir" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.