Gül: Öğretmenler Ve Din Adamları Toplumun Gerçek Öncüleri

Gül: Öğretmenler Ve Din Adamları Toplumun Gerçek Öncüleri

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversitede iyi eğitim görmüş insanların yetiştirilmesine dikkat çekerek, “Üniversitelerimizde sadece mezun vermek yetmiyor. Mezunlarınızın herkesin önünde saygı duyduğu, dikkatle söylediklerini dinlediği...

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversitede iyi eğitim görmüş insanların yetiştirilmesine dikkat çekerek, “Üniversitelerimizde sadece mezun vermek yetmiyor. Mezunlarınızın herkesin önünde saygı duyduğu, dikkatle söylediklerini dinlediği değerli insanlar olacaktır. Toplumun gerçek liderleri, gerçek öncülük yapanlar öğretmenler ve din adamlarıdır. Dolasıyla sorumluluğunuz büyüktür.” dedi.

Abdullah Gül, Erciyes Üniversitesi Sümer Kampüsü’nde bulunan camide Cuma namazını kıldıktan sonra İlahiyat Fakültesi'nin ek binasının hizmete açılması törenine katıldı. Cami çıkışında Cumhurbaşkanı Gül’e öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Gül, hayırsever işadamı İzzet Bayraktar’a teşekkür ederek, Kayserili hayırseverlerin helal kazançlarını hayır işlerine harcamaya devam ettiğini söyledi.

Gül, konuşmasına şöyle devam etti: “Bütün ilimlerde ve fakültelerde yarışmak önemlidir. Ama şunu unutmayın ki bugün çok ihtiyacımız olan dini alimlerin çok iyi yetişmeleri hem bugüne hem geleceğe hitap edecek şekilde donanımlı, bilgili, öz güvenli yetişmeleri çok büyük önceliklerinden birisidir. Onun için sadece mezun vermeyeceğiz. Mezunlarınızın herkesin önünde saygı duyduğu, dikkatle söylediklerinin dinlendiği değerli insanlar olacaktır. Toplumun gerçek liderleri, gerçek öncülük yapanlar öğretmenler ve din adamlarıdır. Dolasıyla sorumluluğunuz büyüktür.”

Konuşmaların ardından Abdullah Gül, hayırsever işadamı İzzet Bayraktar’a üniversitesinin hayır işlerinden dolayı teşekkür amaçlı madalyasını taktı. İşadamının yağlı boya ile yapılan tablosunu verdi. Gül, daha sonra beraberindekilerle fakülte binasının açılışını yaptı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.