Gül: Irak İle Yeni Bir Dönem Başladı, Karşılıklı Ziyaretler Yapılıyor

Gül: Irak İle Yeni Bir Dönem Başladı, Karşılıklı Ziyaretler Yapılıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3 günlük ziyaret için memleketi Kayseri’ye geldi. Gül, valiliği ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3 günlük ziyaret için memleketi Kayseri’ye geldi. Gül, valiliği ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Abdullah Gül, "Türkiye, Irak’ın bütün kişilerine aynı mesafededir. Etnik ve mezhep ayrımı yapmadan hepsini kucaklıyoruz. Irakla yeni bir dönem başladı, karşılıklı ziyaretler yapılıyor.” dedi.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Gül’ü valilik binasına gelişinde Vali Orhan Düzgün ve beraberindekiler karşıladı.

    Gül, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari’nin Türkiye temaslarının sorulması üzerine, “Bildiğiniz üzere Irak’la birazcık ilişkimizde soğukluk vardı. Meclis konuşmamda da Irak’ın önemini işaret etmiştim. Hem hükümetimiz hem de Irak bakanlarının ilişkilerinin 2 ülke ilişkilerinin düzeltilmesine yönelik son zamanlarda çabalar var. Türkiye, Irak’ın bütün kişilerine aynı mesafededir. Etnik ve mezhep ayrımı yapmadan hepsini kucaklıyoruz. Irak ile yeni bir dönem başladı, karşılıklı ziyaretler yapılıyor.” dedi.

    ABD makamlarının yasadışı dinlemelerde Türkiye’yi de dinlediği yönünde bir bilgi olup olmadığını ise Gül, “Dünyada enformasyon teknolojisi çok gelişmiştir. Devletler de bu teknolojiyi kullanmaktadırlar. Zaman zaman bu yönde iddialar ortaya çıkmaktadır. Fakat Türkiye devleti her türlü tedbiri alıyor. “ diye cevapladı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.