Güdümlerinde bir insanlık istiyorlar

Güdümlerinde bir insanlık istiyorlar

Saadet Partisi Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mücevher, “Egemenler dünyayı kendilerine mülk biliyorlar. Dolayısıyla güdümlerinde bir insanlık istiyorlar. Başlıca sorunumuz insanımızın düşünememesi” dedi

Saadet Partisi Karatay Aralık ayı İlçe Divan Toplantısı, parti ilçe binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Saadet Partisi Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mücevher, İlçe Başkanı Ali Genç, İlçe yönetim kurulu üyeleri, mahalle temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda konuşan  Saadet Partisi Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mücevher, “Düşünmek insanın en büyük kazanımı var olmak hayatı anlamlandırma bilincine sahip olmak insanı da en çok yoran en çok yıpratan şey her düşünüş aslında yeni bir Ufuk yeni bir açılım yeni bir buluş sağlıyor. Zaten kuranı Kerim'de birçok yerde geçiyor. ‘Akıl erdiremiyor musunuz, düşünmüyor musunuz’ toplam 275 yerde, Kur’an-ı Kerim akla ve kalbe fikre hitap ediyor. 200 yerde düşünmeye, 12 ayette gezerek araştırıp ibret almaya, 380 kez ‘çalışınız’ diyerek de harekete geçmeye teşvik etmiş, Ümit vermiştir” dedi.

DÜŞÜNENLERE FIRSAT VERİLMİYOR

“Maalesef günümüzde düşünenlere pek fırsat verilmiyor” diyen Mücevher, sözlerini şöyle sürdürdü: “Günümüz siyasilerinin genelde düşünenlere gereksinimi pek olmaz. Düşünenler gerçekçi ve acımasızdır. İnsanları acıtabilecek kimi çıkarlara engel ket vurabilecek davranışları söz konusudur. Bu da iktidarın yani elinde gücü bulunduranların hoşuna gitmez. İnsanların en temel sorunu yol ve yön göstericilerden yararlanamayışı. Günümüz insanı hızlı bir değişim içerisinde baş döndürücü bir şekilde dönüyor düşünüş alanı belli merkezlere bağlı bu merkezler insanlık hayrından çok kendi çıkarlarını düşünüyor. Egemenler dünyayı kendilerine mülk biliyorlar. Dolayısıyla güdümlerinde bir insanlık istiyorlar. Başlıca sorunumuz insanımızın düşünememesi. Günümüz insanı bilişim alanında bir furyaya kapılmış durumda. Ve bu bilişim furyası bütün insanlığı kuşattı. Bu yeni zamanda bu yeni sistemde insan düşünememe üzerine kurgulandı insanlar kendilerine sunulanla yetinir hale getirildi. Bu karmaşa içerisinde insan yeni bir şey üretmeye niyetli değil. Çünkü niyetsiz ve amaçsız günümüz siyaseti kişi odaklı bir kişinin heves ve hevasına göre dönüyor ve çıkara dönük hale geldi. Böyle bir zamanda acziyetleri bir kenara bırakıp yakınmalarımızı bir kenara bırakıp ecdadın idealleri uğruna ceht ettiği gibi bizlerde ideallerimize sarılıp çalışmalıyız bizim ideal aşılama gibi bir derdimiz yok ideal eksikliği yaşamıyoruz bir idealimiz var ama heyecanımız yok.”

ÇARE MİLLETİN BAĞRINDA

Mücevher, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Erbakan hocamız da 1969'da 49 yıl önce yola çıktı onun idealleri vardı. Yeniden büyük Türkiye, yaşanabilir bir Türkiye ve yeni bir dünya. Biz milli görüşçüler olarak onun bu ideallerini gerçekleştirmeye gayret etmemiz gerekiyor. Vücuttaki kalp ne ise ümmetin içinde de Milli Görüş odur. Kalp durursa insan ölür Cenab-ı Hakk kalbi yorulmayacak şekilde tasarlamış, öyle ki kalpte iki tür kas vardır biri yorulurken yani atarken diğeri dinlenir. Bizim yorulma lüksümüz yok alternatif olduğumuzu göstermeliyiz yorulmadan canla başla bu ülkenin göz bebeği olan kadrolarımızla çalışmaya nüve olmaya gayret etmeliyiz. Türkiye'nin en büyük potansiyeli Milli Görüş, Saadet Partisi gibi bir medeniyet projesine sahip olmasıdır. Türkiye bu potansiyelini doğru kullanmıyor. Kriz ve içinde bulunduğumuz kötü gidişattan çıkmak için bu potansiyelini kullanmaktan başka çare yoktur. Çare milletin bağrında. Çare sizsiniz.”

HÂLİD ŞEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.