Gripten Korunma Yöntemleri

Gripten Korunma Yöntemleri

Gripten Korunma Yöntemleri

,saglikozel.com Bilgilendiriyor;

 

Hava sıcaklıklarının yükselmesi ile birlikte grip salgını da baş göstermeye başlar. Gribe yakalanmamak için grip aşısı gripten korunmanın en etkili şeklidir. Grip aşısının yanı sıra doğal yöntemlerle de gripten korunmak mümkündür.

 

Sağlıklı beslenme ve öğünlere dikkat ederek gripten korunmak mümkündür. konusunda da vitamin desteklerini ilaç olarak değil de besinlerden almanız daha çok yarar sağlar. Özellikle C vitamini açısından zengin besinler ile beslenmek gribe yakalanma riskini düşürür. Kış aylarında her gün 1 bardak portakal suyu günlük C vitamini ihtiyacınızın % 50 sini karşılar.

 

Bağışıklık sistemini artıran Magnezyum, folat, B6 ve antioksidanlar da gribe yakalanma riskini azaltır. Kuru baklagil tüketimine önem verilmelidir. Tam buğday ürünleri ve yumurta bağışıklık sistemini güçlendirerek gribin vücudunuzda kendini göstermesine engel olur.Özellikle olan hastalar daha da dikkatli olmalıdırlar.

 

Zencefil,ayva, kuşburnu, kakulenin bulunduğu bitki çayları, badem, fındık gibi çerezler, balık, yoğurt gibi besinlerde gripten koruyan besin maddeleridir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.