Gripten korunayım derken kanser olmayın

Gripten korunayım derken kanser olmayın

Domuz Gribinin bulaşmasını önlemek için tavsiye edilen dezenfektan ürünleri, kansere yol açan hastalıklara yol açabiliyor.


Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, domuz gribi salgınının önlenmesi için yetkililerin tavsiyelerine uyulmasının önemli olduğunu belirterek, "Gribin yayılmaması için yetkililer ellerin ve ortak kullanım alanlarının temizliğine önem verilmesi gerektiğini söylüyor. Bu konuda da vatandaşlar jel sabun ve diğer dezenfektan ürünlerini tercih ediyor. Bu grip, sağlıklı bir insanda normal gripten fazla bir etki yapmıyor ancak bulaşması diğer griplere daha göre hızlı. Bu nedenle vatandaşlar kalabalık mekanlardan uzak durmalı ve ellerini sık sık yıkamalı" dedi.
Domuz gribi salgınının başlamasıyla vatandaşların dezenfektan ürünlerini daha çok talep ettiğini ifade eden Mustafa Dinç, "Bu taleple merdiven altı işletmeler de hemen üretime başladı. Bu tür yerlerin denetimini Sağlık Bakanlığı yapıyor ancak denetimler bazı yerlerde yetersiz kalıyor. Bu ürünler kimyasal ürünler. Eğer uygun koşullarda ve malzemelerle yapılmadığı taktirde kanserojen etki yapabiliyor. Deriden içeri nüfuz edebilen ya da güzel kokması için içine kimyasal ürünler katılan bu ürünler özellikle
çocuklar için büyük tehlike oluşturabiliyor. Vatandaşlar bu konuda bildiği ve güvendiği markaları tercih etmeli, markası belli olmayan, açıkta satılan, üretim izni olmayan ürünlere asla itibar göstermemelidir. Domuz gribinden korunurken kansere yakalanmak istemiyorsak bilmediğimiz ürünleri kullanmamamız gerek. Bu sadece el sabunu için değil, çamaşır suları, temizlik ürünleri ve deterjanlar için de geçerli" şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum