Gribe karşı kış çayı için

Gribe karşı kış çayı için

Vücuda adeta antibiyotik etkisi veren kış çayı, antibiyotiğe göre yan etkisi olmaması aksine faydalı olması sebebiyle vatandaşın ilgi odağı oluyor.

Havaların iyice soğuması ve kar yağışlarının başlaması ile kış çayına olan ilgi ve talep artış gösterdi. Grip, soğuk algınlığı ya da soğuk havanın sebep olduğu şiddetli ökürüklerin bulaşması ve vatandaşın antibiyotik yerine doğal yollarla kendini tedavi etmek istemesiyle aktarların yolunu tutuyor. Bedesten Çarşısı'nda aktarcılık yapan  Kimyager Mehmet Türkşar'ın hazırladığı kış çayı, soğuk havalarda Konyalılardan yoğun ilgi görüyor. Çay hakkında bilgiler veren Türkşar, "Şuan yoğun şekilde grip salgını olduğu için soğuk algınlığı, öksürük için vatandaşlar çeşitli bitkiler almaktadır. Grip salgınıyla ilgili vatandaşlar problem yaşamaktadır. Yıllardır yapılan zencefil, zerdeçal, meyan kökü, ıhlamur, okaliptus, hibiskus, ekinezya, papatya, kuşburnu, nane, ıhlamur ve melisayla yaptığımız bir çay karışımımız vardır. Bu çay karışımı bağışıklık sistemini güçlendirdiği için müşteriler oldukça talep göstermektedirler. Bu ürünü paketleyip Türkiye'nin bütün illerine satıyoruz. Bu ürünü kullananlar şu ana kadar bir şikayette bulunmadı, aksine çok memnun kalanlar oldu" dedi 

HER BİRİNİN FAYDASI AYRI

Çayın karışımında kullanılan bitkisel ürünlerin faydaları hakkında bilgiler veren Türkşar," İsmi kış çayı olarak geçiyor ancak bağışıklık sistemini güçlendirdiği için bu çay dört mevsimde kullanılabilir . Bu çayda ön planda olan 2 bitki var. Birincisi ekinezya. Ekinezyanın vücudun kapabileceği mikroplara karşı antivirüs özelliği taşır ve Soğuk algınlığına karşı iyi gelir. İkincisi ise uzun yıllardan beri kullanılan zencefildir. Kış soğuklarının getirdiği öksürüğe iyi gelen zencefilin bunun dışında da birçok faydası vardır. Zencefil ve zerdeçaldan sonra gelenlerde ise ıhlamur solunum yolu enfeksiyonları için kullanılmaktadır. Nar çiçeği ve kuşburnu C vitamini yönünden zengindir.  Karışım öncelikle bağışıklık sistemini güçlendirmektedir." ifadelerini kullandı.

ANTİBİYOTİK YERİNE KIŞ ÇAYI KULLANMALI

Özellikle kış aylarında grip, soğukalgınlığı gibi hastalıkların daha çok artması vatandaşları antibiyotiğe daha çok yöneldiğini belirten  Türkşar, vatandaşı şu sözlerle uyardı:"Kışın beraberinde getirdiği hastalıklarla insanların hemen tıbbi ilaçlara yönelmesi doğru değil. Çünkü özellikle antibiyotiğin hastlıklara faydasından çok yan etkisi var. Eğer hastalıklar çok ileri seviyedeyse tıbbi ilaçlara başvurulmalı. Normal ve tedavi edilebilir düzeydeyse bitki çayları ya da diğer bitkisel ürünleri tercih etmeliler. Vatandaşlara  kendilerine he ilaç hemde içtiğinde keyif veren doğal ilaçları mümkün olduğunca tercih etmelerini tavsiye ediyorum."

 TOLGA PARLAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.