Grekoromencilerin hedefi şampiyonluk

Grekoromencilerin hedefi şampiyonluk

Grekoromen Milli Takımının Baş antrenörü Hakkı Başar, eylül ayında İstanbulda yapılacak Dünya Güreş Şampiyonasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu

Grekoromen Milli Takımının Baş antrenörü Hakkı Başar, eylül ayında İstanbul’da yapılacak Dünya Güreş Şampiyonasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Dünya şampiyonasıyla ilgili olarak çalışmalara kısa bir süre ara veren milli takımda baş antrenör Hakkı Başar, Türkiye’nin büyük hedefleri olduğunu söyledi. Dünya Güreş şampiyonası’nın Türkiye’de yapılması hem avantaj hem dezavantaj olduğunu söyleyen Hakkı Başar, “Biz bu durumu avantaja çevirmek istiyoruz” dedi. Türkiye’nin dünyada özellikle grekoromen stilde söz sahibi ülkelerin başında geldiğine işaret eden Başar, “Milli takım olarak hedefimiz, tüm sıkletlerde madalya kazanmak. Ancak temkinliyiz ve aklı başındayız. Ayrıca ayaklarımız yere basıyor. Son yılların en zorlu ve katılımı yüksek bir şampiyonasına şahit olacağız. Tüm bunları göz önüne aldığımızda gerçekçi olarak konuşursak, Türkiye olarak iki madalya ve 4 kotayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Türk güreşinde Hazma Yerlikaya, Şeref Eroğlu, Mehmet Özallı efsane kadronun artık olmadığını, sadece bu isimlerden Nazmi Avluca’nın milli takımda yer aldığını dile getiren Hakkı Başar, “Bu anlamda grekoromende yeniden bir yapılanma içindeyiz ve geçiş dönemini yaşıyoruz. Yeni isimleri milli takıma monte ediyoruz ve onlardan sonuç alıyoruz. Mesela en son yapılan Avrupa Şampiyonası’nda 60 kiloda Mustafa Sağlam, madalya kazandı. Geçen yıl yine 66 kiloda Vasıf Arzumanov Avrupa üçüncülüğü elde etti. Bu isimler gelecekte de Türkiye’ye madalyalar kazandıracak güreşçiler” şeklinde konuştu.

Milli takımda yer alan Nazmi Avluca’nın yanı sıra 74 kiloda Selçuk Çebi ve 120 kiloda mücadele veren Rıza Kayaalp’in dünya şampiyonasında altın madalya umudu olan sporcular olduğuna dikkat çeken milli takım çalıştırıcısı, “Her üçü de kilolarının dünyadaki en iyi güreşçileri. Dışarıdan baktığımızda üçü de altın madalya kazanacak kabiliyette isimler. Ne var ki İstanbul’da yapılacak dünya şampiyonası çok zorlu geçecek. Şöyle bir örnek vereyim, 74 kiloda Selçuk Çebi son iki yılın dünya şampiyonu. Ancak İstanbul’daki şampiyonada Selçuk’un kilosunda Avrupa, dünya şampiyonu olmuş en az 10 güreşçi mücadele verecek. Bu şampiyonanın ne kadar zorlu geçeceğine bir işaret” ifadelerini kullandı.

Yeni federasyonun işbaşına gelmesiyle kısa sürede bir takım yeniliklerin hayata geçirilmesinin kendisini ve sporcuları son derece memnun ettiğini, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’ün milli takımlara karşı sıcak ilgisinin büyük moral verdiğini belirten Başar, “Bugün artık yeni ve güzel bir sistemimiz var. Her sıklet için farklı antrenörlerimiz iş başında. Diyetisyenimiz, psikologumuz, doktorumuz velhasıl önceden olmayan birçok yenilik artık milli takım kamplarında var. Biz bunların sürekli olmasını arzu ediyoruz. Bu yardımcı ekipmanlar sayesinde sporcularımız maçlara daha iyi konsantre oluyorlar. Dediğim gibi tüm bu hizmetlerin devamlılığı önemli. Dünya şampiyonası bittikten sonra bu hizmetlerde biterse o zaman iyi olmaz” açıklamasında bulundu. Milli takımda güreşecek isimleri eski usullerle değil yeni bir sistemle belirlediklerini ifade eden Hakkı Başar, “Türkiye şampiyonası da dahil tüm güreşçilerimizi bir çok turnuva ve şampiyonaya göndererek onların ortaya koydukları performansları en ince ayrıntılarına kadar değerlendirip, milli takıma şekil veriyoruz. Bu sistemle sporcu hem yıpranmıyor hem de seçme stresini yaşamıyor” yorumunda bulundu.

İstanbul’da yapılacak dünya şampiyonasının Türkiye açısından büyük önem taşıdığını sporcuların başarılı olması için seyircilerin desteğine ihtiyaçları olduğunu dile getiren Başar, sözlerini şöyle tamamladı: ”Her sporda olduğu gibi müsabakalar seyirciyle daha güzelleşiyor. Bu bakımdan tüm güreş severlerin salonu doldurmasını istiyoruz. Dolu tribünler önünde güreşecek olan sporcularımız daha çok motive olacaklar. Ve ardından başarılar gelecek. Şampiyona boyunca salonun dolacağına inanıyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.