Gram altın koptu gidiyor

Gram altın koptu gidiyor

2023 yılına bin 114 lira seviyesinden başlayan gram altın 3 gün içerisinde ekranlarda bin 124 lirayı, serbest piyasada ise bin 134 lirayı gördü. Uzmanlar altın alacakları uyarıyor... Bu fiyattan altın alınır mı?.. İşte cevaplar

 

Altın, Fed'in şahin duruşunu yumuşatacağına dair spekülasyonların artması ve resesyon uyarılarının güvenli liman desteği sağlamasıyla yükselişini dördüncü güne taşıdı. Gram altın yılın ilk günü ulaştığı 1.114 TL'lik rekorunu hızlandırdı. Gram altın ekranlarda 1124 TL olurken, serbest piyasada ise 1.134 liradan işlem görüyor. 

Spot altın bir önceki seansta yüzde 0,9 artışla Haziran ayından bu yana en yüksek seviyesinden kapanması sonrası Çarşamba günü ons başına 1859 dolara ulaştı. Gram altın da 1.115 TL'lik rekorla başladığı güne 1124 TL'ye ulaşarak rekor tazeledi.

Fed’in şahin duruşunu yumuşatacağına dair spekülasyonlar, 2022’yi neredeyse değişmeden bitiren ve doların Kasım başından itibaren gerilemesi altının destek bulmasında etkili olan faktörlerin başında geliyor.

Altın e para piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altının ekranlarda 1124 lira olarak görünse de piyasada 1134 liradan işlem gördüğünü belirterek, yılın ilk 3 gününde gram altının 20 lira değer kazandığını belirtti. 

Altındaki değer artışının yıl içinde süreceğini belirten İslam Memiş, "Gram altında 1280, 1350 ve 1450 TL rakamlarını takip etmeye devam edeceğiz" dedi. 

Yıl içinde yükselişin devam edeceğini belirten İslam Memiş, küçük geri çekilmelerin her zaman yatırımcı için alım fırsatı olduğunu belirtti. 

Çeyrek altın serbest piyasada 1832 liradan satılırken, Cumhuriyet Altınının satış fiyatı 7423 liraya, yarım altın ise 3.719 TL yükseldi. 

FED tutanakları bekleniyor

Analistler, bugün ABD'de Fed'in toplantı tutanaklarının yanı sıra, ISM imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) endeksi ve JOLTS açık iş sayısı ile Almanya ve Avro Bölgesinde hizmet sektörü ve bileşik PMI verilerinin takip edileceğini kaydederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.830 doların destek, 1.870 doların direnç konumunda olduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.