Gram altın fiyatında yön belli oldu! Yatırımcıya kritik tavsiye

Gram altın fiyatında yön belli oldu! Yatırımcıya kritik tavsiye

Yatırım yapmak isteyenlerin birinci önceliği hep gram altın oluyor. Bu yüzden altın fiyatlarındaki güncel değişimler takip ediliyor. Peki gram altın fiyatı hangi yöne gidecek? İşte detaylar...

Türkiye ekonomisinde anlık değişimler yaşanabiliyor. Son yıllarda küresel krizden en çok etkilenen ülkelerden birisi konumda olan Türkiye'de yatırımcının da kafası karışık. Yüzlerce yıldır yatırım için birincil tercih olan altına ilgi son zamanlarda azalmıştı.

gram-altin-1700.jpg

Altın fiyatlarının düşeceğinden korkan yatırımcılar ise yanıldı. Bazı yatırımcılar bu gerekçeyle altın değil döviz ya da borsa hissesi satın aldı. Son yıllarda en çok talebin arttığı yatırım aracı ise otomobil ve gayrimenkul. İhtiyacı olmadığı hale sıfır kilometre otomobil satın alan vatandaşlar fiyat yükselince satma planı yapıyordu.

altin-fiyati.jpg

Yeni düzenleme kapsamında sıfır araçları liste fiyatının üzerinden satma zorunluluğu getirildi. Böylece otomobile yatırım yapanlar da zarar etti. Dün Merkez Bankası faizi 750 baz puan artırma kararını duyurdu. Yeni kararla birlikte dolar, euro ve altın ise düşüşe geçti.

altinlar.jpg

Gram altının fiyatı 1660 liradan 1550 liraya kadar düştü. Bu da altın yatırımcısının paniklemesine neden oldu. Yatırımcılar gram altın fiyatlarının hangi yöne gideceğini merak ediyor. Altın fiyatları ise bugün sabah saatlerinden itibaren yeniden yükselişe geçti.

gram-altinlar.webp

Şuan gram altın 1625 liradan işlem görüyor. Ekonomi uzmanları ise gram altındaki düşüşlerin geçici olduğunu söylüyor. Yeni gelişmelere bağlı olarak gram altın fiyatlarının yakın zamanda daha çok yükselebileceği belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum