Gözyaşıyla yazılmış bir kitap

Gözyaşıyla yazılmış bir kitap

Aşkın Gözyaşları adlı kitabını okuduktan sonra Konyaya gelen sanatçı Murat Göğebakan, kitabın gerçekten gözyaşıyla yazılmış bir kitap olduğunu söyledi

Konyalı Yazar Sinan Yağmur’un satış rekorları kıran ‘Aşkın Göz Yaşları’ adlı kitabını okuduktan sonra Konya’ya gelen ve Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından her cumartesi yapılan Sema Programı’na katılan sanatçı Murat Göğebakan, sema sonrası sorularımızı yanıtladı. Sinan Yağmur’un kitabından çok etkilendiğini ve ‘Ben cahilin tekiymişim’ diye yorumlar yaptığını söyleyen Göğebakan, Aşkın Gözyaşları kitabının gözyaşı dökülerek yazılmış bir kitap olduğunu söyledi. Göğebakan, Mevlana’nın felsefesini daha iyi anlamak için Mevlana diyarı Konya’ya geldiğini ve sema programını tek bir ayrıntısını dahi kaçırmadan izlediğini dile getirdi. Bundan önce de defalarca Konya’ya geldiğini fakat Mevlana Kültür Merkezi’nde ilk defa sema programı izlediğini belirten Murat Göğebakan, “Sema programını büyük bir beğeniyle izledim. İnanılmaz, tarifi imkansız şeyler bunlar, özel şeyler. Dünyanın, hayatın ne kadar boş olduğunu görüyoruz burada. Bunu görebilmek çok önemli” dedi. Sinan Yağmur tarafından kaleme alınan Aşkın Gözyaşları kitabına yaptığı yoruma ilişkin de bilgi veren Murat Göğebakan, “Ben Mesnevi’yi de okumuş bir insanım. Ömrüm boyunca belki bini aşkın kitap okumuşumdur. Yılda 40-50 kitap okudum. Ama bu kitap, okuduğum nadir kitaplardan bir tanesidir. İnanılmaz derecede etkileyici bir çalışma olmuş. Aşkın Gözyaşları, gerçekten gözyaşı dökülerek, bedel ödenerek yazılmış bir kitaptır” dedi.

Kanser gibi son derece tehlikeli ve büyük bir hastalığı yenen Murat Göğebakan, ‘Allah’ım bana sağlığımı geri ver’ diye çok dua ettiğini ve yaşadıklarının da hastalığını yenmesinde etkili olduğunu bildirdi. Göğebakan, kanseri yenmesinde okuduğu kitapların etkisi olduğunu belirterek, “Kitap okumak gerçekten çok güzel. Sizi başka başka dünyalara taşıyor. Her sayfasında farklı gezegenleri dolaşıyor, farklı ufuklara doğru yola çıkıyorsunuz. Mesnevi’nin de, Aşkın Gözyaşları’nın da hayatımda çok büyük etkisi oldu diyebilirim. İnsanoğlunun ölüme çaresi yok ama kaderi dua ile değiştirebilmek mümkünmüş. Dualarımın karşılığını aldığımı düşünüyorum ve yüce Allah’a bu yüzden hamd ediyorum” diye konuştu.

Yazar Sinan Yağmur da, “Murat Göğebakan, Aşkın Gözyaşları’nı soluğuyla üflüyordu da duyan olmuyordu. Biz sadece o gözyaşlarını kalemin ucundan kağıda döktük. Yıllardır o sesiyle gök kubbeyi çınlatıyor, bundan sonra da çınlatacak. Hz. Mevlana’nın felsefesi adına nerede ne varsa Murat Göğebakan oradadır. Etikete değil, yüreğe mührü vuran bir gönül eridir kendisi” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.