Göztepe 'Ağız Ve Diş Sağlığı Şampiyonu Kupası' Aldı

Göztepe 'Ağız Ve Diş Sağlığı Şampiyonu Kupası' Aldı

İzmir Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreterliği tarafından davet edilen Göztepeli futbolcular, ağız ve diş kontrolünden geçti. Daha sonra verilen ‘Ağız ve Diş Sağlığı Şampiyonu Kupası’, futbolcular tarafından havaya kaldırıldı.22...

İzmir Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreterliği tarafından davet edilen Göztepeli futbolcular, ağız ve diş kontrolünden geçti. Daha sonra verilen ‘Ağız ve Diş Sağlığı Şampiyonu Kupası’, futbolcular tarafından havaya kaldırıldı.

22 Kasım Diş Hekimleri Günü ve Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası sebebiyle Göztepe Spor Kulübü futbolcularına ağız ve diş bakımı yapıldı. Narlıdere Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısının ardından futbolcular ve teknik heyet muayene edildi. Göztepe Kaptanı Cihan Yılmaz, “Tabii ki böyle güzel bir organizasyona katılmamız bizim için çok iyi. Bugünün anlamı da çok farklı, sonuçta diş sağlığı çok önemli hepimiz için. Severek geldik, arkadaşlarımız kontrol oluyor.” dedi. Diş sağlığının önemine değinen Yılmaz, sadece futbolcuların değil, herkesin daha sık kontrol için gelmesi gerektiğini söyledi.

Narlıdere Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dolunay Hamamizade ise, “Sağlık bir bütündür konseptiyle ağız ve diş sağlığı sporcu sağlığını bile çok yakından ilgilendirdiği için bugün Göztepeli futbolcu arkadaşlarımızı misafir ettik. Ağızdaki sinsi bir enfeksiyon, en sevdiği yerlerden olan eklem sıvısı ve kalp kapakçığı eklemine yerleşip bağlarının çok çabuk zedelenmesi, yırtılması ve sakatlıklar gibi problemler oluşturabiliyor. Bu yüzden toplum olarak dişlerimize çok iyi bakmalıyız ama sporcuysak biraz daha iyi bakmalıyız.” diye konuştu.

Muayenelerinden sonra futbolculara, Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan ve İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz tarafından ‘Ağız ve Diş Sağlığı Şampiyonu Kupası’ verildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.