Gözler transferde

Gözler transferde

Ligin ilk yarısını 17 puanla 12. sırada tamamlayan Konyaspor, ikinci yarıya daha güçlü girebilmek için transfer çalışmalarına başladı. Başkan Kuntoğlu, bugün İstanbulda görüşmeler yapacak

Lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirmenin hesaplarını yapan Konyaspor’da gözler şimdi ara transfere çevrildi. Futbolda Federasyonunun programına göre, profesyonel liglerde 2008-2009 sezonu ikinci transfer ve tescil dönemi 5 Ocak 2009 Pazartesi günü başlayıp 2 Şubat Pazartesi günü sona erecek. Ara transfer döneminde kadrolarını güçlendirmek isteyecek ekipler, bu dönem içerisinde transferi tamamlayacaklar. İkinci transfer döneminin, Turkcell Süper Lig'de puan cetvelinde üst sıralarda yer alan takımlar kadar alt sıralarda bulunan takımlar için de hareketli geçmesi bekleniyor. Transferde ''Üç büyükler''in ilgisinin, özellikle Anadolu takımlarının performanslarıyla öne çıkan futbolcularına yoğunlaşması beklenirken, Anadolu taktımlarının gözü de büyük takımlarda yer alan genç futbolcularda olacak.
KUNTOĞLU İSTANBUL’A GİTTİ
Kartal’da transfer için bugün düğmeye basılacak. Teknik adamların verdiği rapor doğrultusunda ara transferde 4-5 oyuncu alınması planlanmakta. Konyaspor başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu, kulüpler Birliği toplantısına katılmak için dün akşam İstanbul’a gitti. Bu nedenle, Konyaspor yönetim kurulunun dün akşamki toplantısı haftaya ertelendi. Başkan Kuntoğlu, İstanbul’da Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören ile transfer konusunda görüşmeler yapacak.  Listede; Fenerbahçe’den Yasin, Can Arat, Deniz ve İlhan, Beşiktaş’tan Batuhan’ın bulunduğu ileri sürüldü. Konyaspor yönetiminin bu oyuncuların kiralık olarak alınması için görüş birliğine vardığı kaydedildi. Listede, bazı Anadolu takımlarından ismi açıklanmayan 4-5 futbolcu daha bulunduğu öğrenildi. Yeşil-beyazlı ekipte, ara transfer görüşmelerinin ay sonuna kadar bitirilmesi planlanmakta. İmzalar ise 5 Ocak’ta atılacak.
KAMP PROĞRAMI BELLİ OLDU
Yeşil-beyazlı temsilcimizin devre arası hazırlıklarının programı belli oldu. Fenerbahçe maçının ardından biri hafta izin verilen yeşil-beyazlılar 26 Aralık Cuma günü Antalya’da toplanarak çalışmalara başlayacaklar. Hazırlıklar 3 od-döneme halinde gerçekleştirilecek. Kartal’da birinci dönem hazırlıkları 29 Aralık Pazartesi günü özele maçın ardından tamamlanacak ve oyunculara iki gün izin verilecek. Futbolcular 2 Ocak Cuma günü yine Antalya’da toplanacaklar ve ikinci döneme hazırlıkları ise 6 Ocak Salı günü kupa maçı için Manisa’ya gidecekler. Konyaspor’da, üçüncü dönem hazırlıkları ise 8 Ocak Perşembe günü Antalya’da başlayacak. Konyaspor7da 3. döneme hazırlıkları ise 16 Ocak Cuma günü sona erecek ve taktım Konya’ya dönecek. Temsilcimiz, 3 dönemlik hazırlık kampı boyunca 8 özel maç yapacak. Birde kupa maçı oynayacak. Konyaspor, kupada ikinci maçını ise 18 Ocak Pazar günü, Konya’da Alanyaspor ile yapacak. Kartal, daha sonra Ankaraspor ile oynayacağı lig maçının hazırlıklarına başlayacak.
KARTAL’IN EN SIKINTILI İLK YARISI
Turkcell Süper Ligi 2008-2009 sezonunun ilk yarısını 17 puanla 12. sırada tamamlayan Konyaspor, Süper Lig’e çıktığından bu yana en sıkıntılı ilk yarısını geçirdi. Süper Lig’e çıktığı 2003-2004 sezonunun ilk yarısını 18 puanla 13. sırada tamamlayan Konyaspor, 2004-2005 sezonunun ilk yarısında 20 puan topladı ve 10. sırada yer aldı. 2005-2006 sezonunda ilk yarıyı 22 puanla 9. sırada kapatan Yeşil-beyazlılar, 2006-2007 sezonunun ilk yarısını ise 24 puanla 8. sırada tamamladı. Konyaspor, Süper Lig’e çıktığından bu yana en başarılı ilk yarıyı geçtiğimiz 2007-2008 sezonunun ilk yarısını 25 puanla 6. sırada bitirerek yaşadı. Yeşil-beyazlılar bu sezonun ilk yarısını 4 galibiyet, 5 beraberlik, 7 mağlubiyetle 17 puan toplayarak 12. sırada bitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.