Gözler Gaziantep’e çevrildi

Gözler Gaziantep’e çevrildi

Eskişehir’i mağlup ederek moral bulan Konyaspor, Lig’in 3. haftasında deplasmanda Gaziantepspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün başlayacak. Temsilcimizin hedefi evine kayıpsız dönmek

Süper Lig’e Bursaspor yenilgisi ile başlayan ve geçtiğimiz gün Eskişehir’i mağlup ederek moral bulan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor dünü izinli geçirdi. Zorlu maçın ardından geçtiğimiz cumartesi günü tek idman yapan ve dünü izinli geçiren yeşil-beyazlılar, önümüzdeki hafta sonu deplasmanda oynayacağı Gaziantepspor maçının hazırlıklarına bugün akşam saatlerinde yapacağı tek idmanla başlayacak. Her hangi bir eksiği bulunmayan yeşil-beyazlılarda moraller yerinde. Eskişehir galibiyeti ile tüm sevenlerini mutlu eden Konyaspor zorlu Gaziantep deplasmanından başarılı bir sonuçla dönmenin hesaplarını yapıyor.

YÖNET: UYUM SORUNUMUZ VAR

Konyaspor Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, Eskişehirspor karşısında aldıkları 3 puandan dolayı sevinçli olduklarını, fakat takımda futbolcular arasında uyum sorunu yaşandığını ve bu sorunun giderilmesi içinde 4-5 haftalık bir zamana ihtiyaç olduğunu söyledi. Eskişehirspor maçından alınan 3 puandan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Konyaspor Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, “Konyaspor ligin yeni bir takımıdır. Kadro olarak sıfırdan oluşan bir ekibiz. Ama buna rağmen futbolcularımızın hırslı mücadelesi ve oyun disiplininden kopmaması sonucu, ligin güçlü bir kadrosu olan Eskişehirspor karşısında 3 puan almamızı sağladı. Tabi önümüzde daha 32 hafta var. Takım yeni bir kadrodan oluştuğu içinde futbolcular arasında uyum sorunu var. Bazı futbolcularımızda da kampa katılamadıkları için fiziki yetersizlik var. Bunların giderilmesi için 4-5 haftalık bir zamana ihtiyacımız var” dedi.

Ligde kalıcı bir takım olmak istediklerini ifade eden Yönet, hedeflerinin bu doğrultuda olduğunu belirtti. Önümüzdeki hafta Gaziantepspor ile karşılaşacaklarını hatırlatan Cengiz Yönet, “Gaziantep’te Anadolu’nun güçlü takımlarından. Bu yıl ciddi transferler yaptı. Moral ve motivasyonu iyi olan bir takım. Tabi ilk hafta kendi evinde beklenmedik bir sonuç aldı. Bu haftaki maçlarını da hep birlikte izleyip göreceğiz. Haftaya kendi sahalarında karşılaşacağımız için daha hırslı ve mücadeleci bir oyun sergileyecekler. Bunu bildiğimiz için çok iyi şekilde hazırlanıp, deplasmandaki ilk 3 puanımızı almayı hedefliyoruz” diye konuştu. Cengiz Yönet, transfer çalışmalarının devam ettiğini ve takıma bir kaç oyuncu daha kazandırmak için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

SÜPER LİG’DE İLK GOL IVAN’DAN

Süper Lig’de geçtiğimiz hafta sonu ikinci sınavını Eskişehirspor önünde veren yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor’un, yeni sezondaki ilk golünü 2. dakikada kaydetti. karşılaşmanın ikinci yarısında ise Adnan Güngör temsilcimizin ikinci golünü attı. Bir yıl aradan sonra yeniden Süper Lig’de mücadele etme hakkı kazanan temsilcimizin lige veda ettiği 2008-2009 sezonunda son golünü ise 86. dakikada Erdal Kılıçaslan Ankaraspor’a atmıştı. Aynı maçta diğer golleri ise ve atmıştı. Temsilcimiz Konyaspor, Ivan’ın golü ile Bank Asya Yükselme Grubu maçları da dahil olmak üzere, Süper Lig’den uzak kaldığı 37 hafta sonra ağları havalandırmış oldu. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig’in ilk haftasında Bursaspor’a 1-0 mağlup olmuş ve bu hafta da gol sevinci yaşayamamıştı. Konyaspor’un Bank Asya serüveninde Altay’ın 2-0 mağlup ederek Süper Lig’e yeniden merhaba dediği maçta ise son gollerini Ramazan Kahya kaydetmişti.

Öte yandan Konyaspor’da transfere çalışmaları devam ediyor. Çek Cumhuriyeti’nin Gambrinus Lig takımlarından FK Teplice’de forma giyen 26 yaşındaki defans oyuncusu Martin Klein’den sonra Trabzonspor’un başarılı oyuncusu Murat Tosun’un transferi bitirildi. Hafta içerisinde Konya’ya gelen ve çalışmalara katılan Klein ve Trabzonspor’dan yıl sonuna kadar kiralanan Murat Tousun’un Pazartesi günü basın önünde imza atacakları bildirildi.. Murat Tosun’un Konyaspor’a transferi Trabzonspor’un internet sitesinden de duyuruldu. Yapılan açıklamada, “Profesyonel oyuncularımızdan Murat Tosun sezon sonuna kadar Konyaspor’a kiralandı” denildi. Bilindiği gibi Murat Tosun, geçen sezon devre arasında Ankaraspor’dan transfer edilmişti. Konyaspor’da, ön libero transferi konusunda da görüşmeler devam ediyor. Bursaspor maçının ardından Eskişehirspor karşılaşmasında da bu mevkide görülen eksiklik üzerine yöneticilerin ismi açıklanmayan bazı oyuncularla temasa geçtikleri öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.