Gözler Fenerbahçede

Gözler Fenerbahçede

Üst üste aldığı kötü sonuçlarla moral kaybeden Konyaspor, Fenerbahçe maçının hazırlıklarına devam ediyor. Temsilcimizde kart cezalısı Cihan ve Mehmet Çoğum bu maçta forma giyemeyecek

Turkcell Süper Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, Cuma günü oynayacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarına devam ediyor. Teknik Direktör Giray Bulak yönetiminde Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde dün yapılan antrenmana sakatlıkları nedeniyle ilk yarıyı kapatan Mustafa Er ve Koray İçten katılmadı. Öte yandan Eskişehirspor ile oynanan maçta kırmızı kart gören Cihan Haspolatlı ve dört sarı kart limitini doldurarak cezalı duruma düşen Mehmet Çoğum, Fenerbahçe maçında forma giyemeyecek. Yeşil-beyazlılar, bugün basına kapalı yapacakları çalışmayla hazırlıklarına devam edecek.
Ayrıca yeşil-beyazlıların Fenerbahçe ile yapacağı karşılaşmanın bilet fiyatları belli oldu. Konyaspor Kulübü’nden yapılan açıklamaya göre Konyasporlu taraftarlar zorlu maçı kale arkasından 20 YTL, Maraton tribününden 40 YTL, eski ve yeni yeşil tribününden 60 YTL, kapalı tribünden 100 YTL ve VIP’den 250 YTL’ye izleyebilecekler. Ayrıca misafir takımın bilet fiyatları ise 60 YTL.
EN KÖTÜ İKİNCİ SEZON
Süper Lig’e çıktığı 2003-2004 sezonunda 15. hafta sonunda topladığı 14 puanla en kötü sezonunu yaşayan Konyaspor, bu yıl da oldukça zor günler geçiriyor. İlk sezonunda 15. hafta sonunda 2 galibiyet, 8 beraberlik ve 5 yenilgi ile 14 puan toplayabilen Konyaspor, 17 gol atarken kalesinde 24 gol gördü. Konyaspor, 16. hafta sonunda ise aldığı beraberlikle puanını 15 puana çıkardı. 2004-2005 sezonunda ise Konyaspor ilk yılına göre 6 puan daha iyiydi. 15. hafta sonunda 4 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 yenilgi sonucunda 20 puan toplayan Konyaspor, 16. haftaya 10. sırada girdi. Yeşil-beyazlılar 16. hafta sonunda aldığı yenilgi ile aynı yerinde kaldı.
Konya ekibi 2005-2006 sezonunda hemen hemen bir önceki yılını aratmadı. 5 galibiyet, 5 yenilgi ve 5 beraberlik alan Konyaspor, 20 puana ulaştı. Yeşil-beyazlılar, 16. hafta aldığı beraberlikle puanını 21’e yükseltebildi. 2006-2007 sezonunda ise Konyaspor, 15. hafta sonunda 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 yenilgi alarak 21 puan topladı. Yeşil-beyazlılar, 16. haftada galip gelerek puanını 24’e çıkardı. Yeşil-beyazlılar 2007-2008 sezonunda da kendisine göre başarılı bir grafik çizerek 15. hafta sonunda 22 puan topladı. Konyaspor, aynı yıl ise 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Konya ekibi, 16. haftayı puansız kapattı.
2003-2004 sezonundan sonraki en kötü yılını geçiren Konyaspor, 2008-2009 sezonunun 15. haftası sonunda 4 galibiyet, 5 beraberlik ile sadece 17 puan toplayabildi. Süper Lig’deki 5. sezonunda 16. haftaları sadece 1 kez galibiyetle kapatan Konyaspor, bu sezon çıkışa geçmeyi hedeflediği 16. haftada ligin iddialı ekiplerinden Fenerbahçe ile karşılaşacak. Lige iyi başlayan deplasmandan çıkardığı puanlarla dikkatleri üzerinde toplayan yeşil-beyazlılar, deplasmanda Hacettepe’yi yendiğinden bu yana 6 haftadır galibiyet yüzü görmüyor. Konyaspor yönetimi, kötü gidişe Fenerbahçe karşısında son vermek istediklerini, güçlü rakiplerini yenerek çıkışa geçeceklerini söyledi. Yönetim, sezonun ilk yarısını 3 puanla kapatmayı hedefliyor.
Fenerbahçe ise Konyaspor ile deplasmanda ve kendi sahasında yaptığı 20 maçın sadece birini kaybetti, 19 kez galip geldi. Konya’da yapılan 10 maçın 9’unu Fenerbahçe kazanırken, ev sahibi ekip sadece 1 kez galip gelebildi. Geçen yıl yapılan maçlarda Fenerbahçe, İstanbul ve Konya’da 4-1’lik aynı skorla rakibini yenmeyi başardı. Konyaspor, sadece Fenerbahçe’nin şampiyon olduğu 2004-2005 sezonunda rakibini 4-2 yenmişti.
FAHRİ TATAN: KİMSEDEN KORKUMUZ YOK
Konyaspor’un başarılı oyuncusu Fahri Tatan, kimseden korkularının olmadığını, Fenerbahçe’ye karşı iyi oynayıp galip geleceklerini söyledi. 17 puanlarının bulunduğunu, sezonda inişli çıkışlı grafik çizdiklerini vurgulayan Tatan, “Önümüzde Fenerbahçe maçı var. Galibiyete yönetim, teknik heyet ve futbolcular olarak hepimiz inandık. Bu maçı kazanıp ilk yarının son maçından önce puanımızı 20’ye çıkarmak istiyoruz. Kimseden korkumuz yok. Açıkçası iyi oynayıp galip geleceğimize inanıyoruz” dedi. Performansının iyi gitmediği yolundaki eleştirilerin hatırlatılması üzerine Tatan, “Zaman zaman iyi ve kötü maçlar çıkardım. Ben çalışmalarımı daha iyi olmak için sürdürüyorum. Bu maçta kendimi gösterip, ikinci yarıya bambaşka bir Fahri olarak girmek istiyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.