Gözler Darüşşafaka’da

Gözler Darüşşafaka’da

Darüşşafakayı mağlup ederek moral bulmak isteyen Üniversitesporda tüm gözler bu maça çevrildi. Genel Kaptan Murat Çetinkaya, Bizim ligde kalamama gibi bir tedirginliğimiz yok dedi

BEKO Basketbol Ligi’nde ilk yarının son haftasında Cumartesi günü evinde Darüşşafaka ile zorlu bir mücadeleye çıkacak temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi bu karşılaşmanın hazırlıklarını 19 Mayıs Spor Salonu’nda tam kadro ile sürdürüyor. Türk Telekom maçını unutan sarı-mavililer gözünü tamamen Darüşşafaka maçına çevirdi. Darüşşafaka’yı mağlup ederek ilk yarıyı 6 galibiyetle bitirmek isteyen sarı-mavilerde oyuncuların moralinin yerinde olduğu camiaya bu zorlu maçtan galip ayrılma sözü verdikleri bildirildi. Öte yandan ilk yarıya Darüşşafaka maçı ile nokta koyacak temsilcimiz ikinci yarının ilk maçında Çarşamba günü evinde Antalya Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak.
Geride kalan 14 haftada 5 galibiyet alan Üniversitespor buna rağmen diğer sezonların aksine düşme korkusu yaşamıyor. İki takımın veda edeceği ligde 1 galibiyetle son sırada yer alan CASA Ted Kolejliler ile 3’er galibiyeti bulunan Erdemir ve Kepez’e oranla rahat bir konumda bulunan Üniversitespor kader maçları Darüşşafaka ve Antalya Büyükşehir maçlarını kazanması halinde rahatlayacak aksi halde sıkıntılı günler yaşayacak.
Bu sezon Cengiz Karadağ’ın işaret ettiği “istikrar” dan uzak bir görüntü çizen sarı-mavililerde kalan haftalarda göze çarpan en önemli özellik oyuncuların son dakikaya kadar mücadele etmesi. Berkay ve Edmund’un ayrılmasından sonra kadrosunu Mutlu Demir ve Jamar Butler ile güçlendiren temsilcimizde bu oyuncuların takıma alışması için zamana ihtiyacı oldukları bildirildi.
ÇETİNKAYA: DÜŞME KORKUMUZ YOK
Üniversitespor Genel Kaptanı Murat Çetinkaya, Konyalı basketbolseverler ve Üniversitespor taraftarının yüreğine su serpti. Son 5 haftada yalnızca 1 kez gülen Üniversitespor’un bu sezon düşme korkusu yaşamayacağını ifade eden Çetinkaya, “Bizim düşmekle, düşme korkusuyla işimiz olmaz. Çok rahatlıkla söylüyorum takımda tek bir oyuncumuz bu korkuyu, tedirginliği yaşamıyor. Telekom maçı bizim hedef maçımız değildi. Biz taraftara güzel basketbol izlettirmek için Ankara’ya gittik. Bizi üzen hiç mücadele etmeden yenilgiyi kabullenmek ama bunu da en kısa zamanda aşacağımıza inanıyorum. Takım bir adaptasyon süreci yaşıyor. Bunu en kısa zamanda aşacağımıza inanıyorum. Şimdi önümüzde iki önemli maç var. Bu maçları kazanarak Play-Off iddiamızı sürdürmek istiyoruz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.