Gözler 3 puana çevrildi

Gözler 3 puana çevrildi

Hazırlık dönemini geride bırakan ve ligde ilk maçını 16 Ağustos Pazartesi günü deplasmanda Bursaspor ile yapacak olan Konyasporda bir yandan antrenmanlar devam ederken, diğere yandan kadronun bir forvet oyuncusu ve bir kaleciyle daha takviye edilmesi konu

Ankara’da, Karabükspor ile yapılan hazırlık maçının ardından bir gün dinlenen ve Pazar günü yeniden topbaşı yapan Konyaspor’da, aynı gün akşam gerçekleştirilen antrenmana takımdan ayrı çalışan Jones Troest, Uğur Yanıkdemir, hasta olan Ramazan Kahya ve düzkoşu yapan Basem Abbas katılmadı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, iki grupta top tekniğine dayalı yapılan pas çalışmasıyla devam etti. Yaklaşık 1 saat 30 dakika süren antrenman açma-germe hareketleri ile tamamlandı.
Kartallar, dün de kondisyon ve taktik ağırlıklı idmana yaptılar.. Teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde sabah Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde gerçekleştirilen çalışmaya Uğur Yanıkdemir katılmazken, Jones Troest ve Ramazan Kahya takımdan ayrı çalıştı. Düz koşu ve ısınma hareketleri ile başlayan antrenman, taktik çalışma ile devam etti. Taktik çalışmayı sık sık kesen teknik direktör Ziya Doğan oyunculara uyarılarda bulundu.
Konyaspor'da yeni bir golcü arayışı da sürüyor. Geçtiğimiz sezon Diyarbakırspor'da forma giyen Tazemeta ile anlaşan ve dün iki yıllık sözleşme imzalayan yeşil-beyazlılar, orta Avrupa ülkelerinden ismi açıklanmayan bir başka forvet oyuncusuyla da görüşmeler yapıyor. Bu arada, teknik direktör Ziya Doğan,  iki sezon önce Konyaspor’da da top koşturan ve geçtiğimiz yıl da Diyarbakırspor’da oynayan, uzun süredir antrenmana yapmayan Ayman’ı istedi. Bunun üzerine Konyaspor yönetimininde Ayman’ı Konya’ya davet ettiği bildirildi. Galatasaray kalecisi Orkun Uşak konusunda da görüşmeler devam ediyor. Orkun  alınması halinde Avusturalyalı kaleci Danny Vokovic gönderilecek. Konyaspor’un yeni transferlerinden İvan Lietava’nın, iki yıl önce Denizlispor’da olduğu gibi Karabükspor ile yapılana hazırlık maçında da vasat bir görüntü verdiği belirtilirken, diğer yeni transfer Peter Grajciar’ın daha iyi olduğu kaydedildi.
  KONYALILARI TEMSİL EDİYORUZ
Kadroda önemli bir revizyona gittik. Süper Lig'de kalıcı olacak bir takım için bildiğimiz, tanıdığımız ve sistemimize uyum sağlayacak oyuncuları bir araya getirdik. Rakiplerimiz transferde bize göre daha avantajlıydılar. Çünkü sezonu bizden önce kapatıp transfer çalışmalarına daha fazla zaman ayırdılar. Biz hem sezon öncesi hazırlıklarımızı yaptık, hem de transfer görüşmelerinde bulunduk. Hazırlık döneminde hiçbir zaman tam kadro çalışamadık. Oynadığımız özel maçlara aynı 11 ile çıkamadık. Ama bunlardan yana hiçbir şikayetimiz olmadı. Çünkü kadromuza dahil etmeyi planladığımız oyunculara, bizimle birlikte olmamalarına karşın bir çalışma programı vererek hazır olmalarını sağladık. Biz dezavantaj olarak görünen bu durumu bir anlamda avantaja çevirdik diyebiliriz. Bilgi, birikim ve deneyimimizle Konyaspor'un başarılı olması adına tüm gayretimizi ortaya koyacağız. Bunu futbolcu arkadaşlarımızla da paylaştık. Kendileri üzerlerindeki görevin bilincindeler. Burada 2 milyon nüfuslu Konya'yı ve dünya’da bulunan bütün Konyalıları temsil ediyoruz. Onların gurur duyacağı, sahadaki mücadelesinden zevk alacağı, sportif başarılarıyla da kendilerine mutluluk yaşatacak bir takım olacağız.
YABANCI FORVET ARIYORUZ
Sisteme göre oyuncu transferlerini gerçekleştirdik. Şimdi bir yabancı forvet oyuncusu için çalışmalarda bulunuyoruz. Bunun için Sayın Başkanımız Bahattin Karapınar, dün yurtdışına çıktı. Bu transferin Bursaspor ile oynayacağımız maça kadar yetiştirilmesi için gayret gösteriyoruz. Sisteme uygun oyuncular aldığımız zaman ve sistemi takıma tam anlamıyla oturttuğumuz zaman ben Konyaspor'un Süper Lig'de önemli işlere imza atacağına inanıyorum. Ancak bu konuda taraftarlarımızdan biraz zaman ve sabır bekliyoruz. Bu  Konyaspor'un ilk haftalarda kötü sonuçlar alacağı anlamına gelmez. Konyaspor camiası ve Türk futbolseverler görecek ki 5 hafta sonra futbol seyri açısından zevk veren, mücadelesiyle alkış alan bir Konyaspor ortaya çıkacak. Neredeyse sıfırdan bir takım kurmak çok kolay bir iş değil. Burada yönetim kurulumuza da teşekkür ediyorum. Birlikte koordineli bir çalışma ile ligde iyi işler yapacak bir takım kurduk. Bunu yaparken ekonomik durumumuzu da göz önünde bulundurduk. Her şey başarılı olacak bir Konyaspor'un temellerini oluşturmak adına yapıldı. İnsanların yapılan bu güzel işler karşısında ön yargılı davranmamalarını ve hem yönetime, hem de takımımıza destek vermelerini istiyorum.
AYMAN’I ALMAYA ÇALIŞIYORUZ
Transferde bir yabancı forvet oyuncusu alacağız. Bununla birlikte daha önce ismi geçen ama benim karşı çıktığım Ayman Abdelaziz konusunda da bir takım gelişmeler yaşandı. Her ne kadar önceleri bu transfere karşı çıksam da sistemi oluşturmada yaşadığımız bazı sıkıntılardan dolayı Ayman'ın transferi gündeme geldi. Sayın Başkanımızla bu konuyu görüştük. Kendisi transfer konusunda anlayış gösterdi. Ayman daha önce çalıştığım takımlarda birlikte çalıştığım ve sistemimi çok iyi bilen bir oyuncu. Kendisinin transferi için girişimlere başladık. Bir kez daha belirtiyorum. Bu transfer konusunda bir takım söylentiler ve sert eleştiriler olabilir. Ama Ziya Doğan futbolda babasını bile tanımaz. Tek düşüncemiz takımın başarısı. Bunun içinde lazım olan isim takıma kazandırılacak. Bu konuda anlayış gösteren Başkanımız Bahattin Karapınar'a teşekkür ediyorum.
BİZİ ZOR MAÇ BEKLİYOR
Bursaspor ligimizin son şampiyonu. Kendilerini Trabzonspor ile oynadıkları Süper Kupa maçında izledim. Trabzonspor onlara oranla daha fazla motive olmuş ve fizik gücü yüksek bir takımdı. Uzun yıllardır aynı kadroyla mücadele etmenin avantajını da kullandılar. Bursaspor'un aldığı yenilgi lig için ölçü olamaz. Bizi zor bir maç bekliyor. Hiçbir maç oynanılmadan kazanılmıyor. Ortada bir 3 puan var ve bizde Konyaspor olarak o 3 puana talibiz. Sahaya çıkarak mücadelemizi ve savaşçı kimliğimiz ortaya koyacağız. Sonucu da bekleyeceğiz. Amacımız iyi bir neticeyle sezona moralli bir başlangıç yapmak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.