Gözaltına Alınan Polislere 'Cemaatle Bağlantınız Var Mı' Diye Soruldu

Gözaltına Alınan Polislere 'Cemaatle Bağlantınız Var Mı' Diye Soruldu

Kilis merkezli 13 ilde polislere yönelik düzenlenen algı operasyonunda 27 polis gözaltına alındı. Gözaltına alınan polislerle ilgili basın açıklaması yapan Avukat Ömer Kayar, yapılan algı operasyonunu şu çarpıcı bilgiyle özetledi; "Söz...

Kilis merkezli 13 ilde polislere yönelik düzenlenen algı operasyonunda 27 polis gözaltına alındı. Gözaltına alınan polislerle ilgili basın açıklaması yapan Avukat Ömer Kayar, yapılan algı operasyonunu şu çarpıcı bilgiyle özetledi; "Söz konusu dosyada şuan müvekkillerimize 'Cemaat ile bağlantınız var mı, herhangi bir örgütün içerisinde misiniz?' gibi sorular sorulmaktadır. Bu sorular bile soruşturma dosyasının ne kadar boş olduğunu göstermektedir." dedi.

Usulsüz dinleme iddiaları ile Kilis merkezli 13 ayrı ilde düzenlenen operasyonda Kilis Eski İstihbarat Şube Müdürü Kenan Gök'ün de içerisinde olan 27 polis gözaltına alındı. Dün ve bu sabah erken saatlerde gözaltına alınan polisler Kilis Adliyesi'ne getirilerek sorguları yapılmaya başlanıldı. Gözaltına alınan polislerle ilgili akşam saatlerinde açıklama yapan Kenan Gök'ün Avukatı Ömer Kayar, gözaltına alınan polislere "Cemaat ile bağlantınız var mı?" şeklinde sorular sorulduğunu dile getirdi. Algı operasyonu yapıldığına dikkat çeken Kayar, "Yine bir algı operasyonu, yine hukuksuzlukla karşı karşıyayız. 27 tane emniyet görevlisi arkadaşımız, 13 ayrı ilden dün akşamdan itibaren Kilis iline kadar getirilmişler. Daha yolda olan arkadaşlarımız da var. Sabah 06.00'da Kilis Adliyesi'ne getirilerek ifadeleri alınmaya başlanmıştır. Şimdiye kadar birçok arkadaşın ifadesi alındı, il dışından gelecek arkadaşlar da mevcut." diye konuştu.

'YAPILAN ALGI OPERASYONUDUR, TÜM DİNLEMELER YASALDIR'

Avukat Kayar, Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yapmış olduğu soruşturmanın sadece mülkiye müfettişlerinin kendi açılarından düzenlemiş oldukları bir müfettiş raporuna dayandırıldığını vurguladı. Dosya kapsamında bulunan tüm dinlemelerin yasal tüm şartları taşıdığına dikkat çeken Kayar, "Yasal olmayan herhangi bir unsur da taşımamaktadır. Benim müvekkilim Kenan Gök, Kilis ili İstihbarat Eski Müdürü'dür. Kendisi yıllarca Kilis'e hizmet etmiştir. Söz konusu dinleme kararları sadece Kilis'le bağlantılı değildir. Dinleme kararı alınırken mahkemenin vermiş olduğu kararlar, bunun yanında TİB Başkanlığı'nın oluru, bunun yanında Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan olur aldıktan sonra yasal dinleme yapılmıştır." ifadelerine yer verdi.

İl dışından gelen 5 polis haricinde diğer polislerin ifadesinin tamamlandığını belirten Kayar, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Söz konusu dosyada şuan müvekkillerimize 'Cemaat ile bağlantınız var mı, herhangi bir örgütün içerisinde misiniz?' gibi sorular sorulmaktadır. Bu sorular bile soruşturma dosyasının ne kadar boş olduğunu göstermektedir. Biz Kilis Adliyesi'nde bulunan hakim ve savcıların hukuki bir şekilde karar vereceklerini düşünüyoruz. Çünkü müvekkillerimizin her hangi bir suç ve suçlarla ilgisi bulunmamaktadır." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.