Görevimiz kutsal

Görevimiz kutsal

İmam Hatip Liseleri ve Ortaokullarında görev yapan öğretmenler, ‘Mesleki Çalışma Programı’nda bir araya geldi. İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, “Sorumluluğumuz ağır, görevimiz kutsaldır” dedi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Mesleki Çalışma Programı’ kapsamında bir seminer düzenlendi. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Şube Müdürleri ile İlçe Milli eğitim müdürleri katıldı. Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu’nda düzenlenen seminere Konya’daki tüm İmam Hatip Liselerinin öğretmenleri ile Konya’daki tüm din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri katıldı. İlk olarak söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, “Tüm öğretmen arkadaşlarımızın bu seminere katılmasını önemsedik. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün planlaması bu şekilde. Sonuç olarak tüm öğretmen arkadaşlarımızı bu seminere katılmasını arzu ediyoruz. En azından bu toplantılarda birbirimizi daha yakından görmüş olacağız. Bakanlığımızın tespit etmiş olduğu gündem maddeleriyle ilgili üniversitemizden ve müftülüğümüzden gelen çok değerli hocalarımız konularını paylaşıyor” dedi.

46 İMAM HATİP LİSESİ BULUNUYOR

Konya'da 46 İmam Hatip Lisesi ve 125 İmam Hatip Ortaokulu'nun bulunduğunu hatırlatan Gürsoy, “Eğitim öğretim sürecinin insan hayatındaki en önemli süreç olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu ana okuldan dan başlar ve üniversitede devam eder. Ardından çalışma hayatı ile bu süreç ölünceye kadar devam eder. İlk düğme olumlu iliklenirse, bundan sonra gelen düğmelerde doğru devam eder.  Görevimizin son derece önemli olduğunu biliyorum. Dolayısıyla sorumluluğumuz ağır, görevimiz kutsaldır. Öğrencilerimize gözümüzle bakarsak sadece onların yüzünü görürüz. Gönlümüzle bakarsak onların gönül dünyasına bakarız. Bu şekilde onların gönlerine bakmalıyız” diye konuştu. Daha sonra seminer bölümüne geçildi. İlk olarak konuşan Doç. Dr. Fikret Karapınar, “Eğitimin Güncel Meseleleri” adlı konusunu değerlendirdi. Öğretmenliğin kutsal bir görev olduğunu ifade eder Karapınar, “Bu vazife bize Peygamberlerimizden gelmiştir. Bundan dolayı ben öğretmenliği meslek olarak görmüyorum. Yeniden diriliş için Ramazan ayı önemlidir. Bu ayı çok iyi değerlendirirsek Bayram sonrası enerjik olabiliriz. Akademisyenler en kuvvetli eserlerinde bu ayda vermiştir” açıklamasını yaptı. Daha sonra söz alan Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar ‘Öncü Bir Eğtimimci olarak Nurettin Topçu ve maarif davamız’ konulu bir sunum yaptı.

HALİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.