Gönen: Yaşananlar haklılığımızı gösterdi

Gönen: Yaşananlar haklılığımızı gösterdi

12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak olan milletvekilliği genel seçimi öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Teşkilatında çalışmalar sürüyor

Seçim çalışmaları kapsamında MHP Meram, Selçuklu ve Karatay teşkilatları düzenledikleri basın toplantısı ile seçime yönelik parti çalışmalarını anlattı. MHP Karatay İlçe Başkanı Selçuk Zengin, 12 Haziran seçimlerinin Türkiye’nin geleceği için önemli bir dönüm noktası olduğuna işaret ederek, “MHP, 2023 Yükselen Ülke Türkiye Sözleşmesi ile Türk milletinin her türlü ekonomik sosyal ve siyasal sorunlarını çözecek projeler hazırlamıştır. Seçim beyannamesinde anlatılan ve kaynakları gösterilen projelerle MHP, tek başına iktidara taliptir” diye konuştu.

 

MHP Konya Milletvekili Adayı Prof. Dr. Sait Gönen de parti olarak 15 Nisan’da seçim çalışmalarına start verdiklerini ve sahaya indiklerini belirterek, “15 Nisan’dan bu yana kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen şehir merkezi, ilçe, belde ve köylerin yarısın gezdik. Yaptığımız bu gezilerde halkın mağdur, işsiz, güçsüz ve çaresizlik içinde olduğunu gözlemledik. Biz bunu seçim çalışmaları öncesinde de söylüyorduk. Ya biz doğru olanı söylüyorduk, ya da bizim söylediklerimize karşı çıkanlar. Nitekim, bugün geldiğimiz noktada kendimizi haklı olarak gördük” diye konuştu.

 

KONYA SÜREKLİ GÖÇ VERİYOR

 

Özellikle ilçe, belde ve köylerde genç nüfusun yok denecek kadar az olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Sait Gönen, “Birçok köye yaptığımız ziyaretlerde köy kahvelerinde oturanların genelde belli yaşın üstündeki insanlar olduğunu gördük. Hiç genç yok mu diye sorduğumuzda ise gençlerin köylerini terk edip büyük şehirlere yerleştiği cevabını aldık. Kayseri’nin bu dönemde milletvekili sayısının artırılmasına karşılık Konya’nın milletvekili sayısının düşürülmesi de göçlerin sadece köyden şehre değil, Konya dışına yönelik de olduğunu öğrendik. Konya’da yiğit bir kuru soğana muhtaç edilmiş. OECD raporlarına göre ülkemiz, işsizlikte 2. sırada yer alıyor. Demek ki söylemlerimizde biz hep haklıydık” diye konuştu.

 

Konuşmasında seçim vaatlerine de yer veren MHP Konya Milletvekili Adayı Gönen, “Anayasa’nın 76. maddesi, terör olaylarına karışanların affa uğramış olsalar dahi milletvekili olamayacaklarını gösteriyor. BDP milletvekili adaylarının yaşadığı olayda bu madde çiğnenmiş oldu. BDP’nin karıştığı terör olaylarına bakıldığında, halktan toplanan vergilerle alınan iş makinelerini yine bu halkın polislerine saldırmak için kullandıkları gözleniyor. Biz, iktidarımız döneminde bin yıldan beri süregelen kardeşliği yeniden sağlayacağız” dedi.

 

RASİM ATALAY

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.