Göller kurumaya devam ediyor! Konya'nın suyu bitiyor!

Göller kurumaya devam ediyor! Konya'nın suyu bitiyor!

Son yıllarda yaşanan kuraklık ve iklim değişikliğinden en çok etkilenen ille arasında Konya geliyor. bu yıl yeteri kadar kara yağışı alamayan Konya'da göller alarm veriyor.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde bulunan Suğla Gölü, çevresindeki tarım arazilerini beslemekte ve balıkçılığa olanak tanıyan türlere ev sahipliği yapmaktadır. Ancak, son dönemde yaşanan kuraklık ve yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle gölde su seviyeleri hızla düşüyor.

whatsapp-image-2024-08-26-at-12-04-07-4.jpeg

Kuraklık sonucu gölde suların çekilmesi, yeni sorunları beraberinde getiriyor. Ortaya çıkan geniş alanlar, büyükbaş hayvanlar için yeni otlaklara dönüşmüşken, bu durum hem tarım hem de hayvancılık faaliyetlerini etkilemiş durumda. Çiftçiler ve hayvan sahipleri, göldeki bu yeni alanları değerlendirmeye çalışıyor, ancak bu çözüm uzun vadede su kaynaklarının korunması gereğini de gözler önüne seriyor.

whatsapp-image-2024-08-26-at-12-04-07-3.jpeg

Suğla Gölü, bölgedeki tarım arazilerine sağladığı sulama imkânları ve balıkçılık için önemli bir kaynak olma özelliğini sürdürüyor.

whatsapp-image-2024-08-26-at-12-04-07-1.jpeg

Ancak, kuraklık ve yüksek sıcaklıkların gölde yarattığı tahribatın devam etmesi, Konya'nın su kaynaklarının geleceği açısından ciddi endişelere yol açıyor.Uzmanlar, göldeki su seviyelerinin izlenmesinin ve su kaynaklarının korunmasının önemini vurguluyor

whatsapp-image-2024-08-26-at-12-04-07.jpeg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum