GOLDA tarladan sofraya getiriyor

GOLDA tarladan sofraya getiriyor

Kombassan Holding şirketlerinden Komgıda'nın bakliyat sektöründe teknoloji yenileme ve kapasite artırım yatırımı 2011 yılında tamamlandı.

Kombassan Holding şirketlerinden Komgıda'nın bakliyat sektöründe teknoloji yenileme ve kapasite artırım yatırımı 2011 yılında tamamlandı.
Golda Bakliyat Müdürü Fatih Doğan yaptığı açıklamada, Komgıda bünyesinde faaliyet gösteren Golda Bakliyat'ın 7 bin 500 metrekare kapalı alanda bakliyat üretimi yaptığını belirterek, “İşletmede ön eleme, vibro, hafif tane ayıklama, taş ayıklama makineleri ve 2 adet renk ayırma makinesi son teknolojik özelliklere sahip olarak faaliyet göstermektedir. İşletmeye yaklaşık olarak 1 milyon 100 bin TL yatırım yapılmıştır. Yatırım için gerekli makinelerin 650 bin TL'lik kısmı yurt içinden, yaklaşık 450 bin TL'lik kısmı ise İngiltere'den ithal edilmiştir. Golda Bakliyat, bölgemiz ve ülkemiz zirai üreticilerinden alınan nohut, fasulye, barbunya ve kırmızı mercimek gibi bakliyat ürünlerini eleme, boylama, kalibrasyon işlemlerinden geçirerek 1 kg, 2.5 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg ve 50 kg'lik olarak paketleyip Golda markası ile tüketicilerin beğenisine 'Tarladan Sofraya' mantığı ile sunmayı hedeflemiştir. Ayrıca Beyşehir yöremizde yetişmekte olan kabuklu kara mercimeği kırmızı iç mercimek haline getirmek için gerekli olan mercimek kırım tesisi İç Anadolu Bölgesi'nde ilk olarak firmamız tarafından kurulmuştur. 10 yıl önce 10 ila 12 bin ton üretimi olan mercimek, 2 ila 3 bin tona düşmüştür. Bu yatırım ile kabuklu mercimek üretimini yeniden canlandırmak ve Kanada ve Avustralya'dan ithal bağımlılığımızı azaltmak amaçlanmıştır. Golda markası ile bakliyat ürünlerimizin kalitesini arttırmak gayesi ile 2012 yılında bölge çiftçilerine kaliteli nohut, fasulye, barbunya, kırmızı mercimek tohumu dağıtılarak ürün kalitesini, verimliliğini ve miktarını arttırmayı hedefleyen plan ve programlar hazırlanmakta ve uygulama için altyapı çalışmaları yapılmaktadır. Komgıda A.Ş, Golda markalı makarna, un, irmik, bisküvi ve gofret üretimi yanında, bakliyat alanında da yaptığı yatırımlarla gıda sektöründe ülkemizin tarıma dayalı sanayisinin lokomotifi olmayı hedeflemektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.