Gökmen KMÜ'yü TRT-Okul'da anlattı

Gökmen KMÜ'yü TRT-Okul'da anlattı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, TRT-Okul kanalında yayınlanan Rektörler Anlatıyor programına konuk oldu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, TRT-Okul kanalında yayınlanan “Rektörler Anlatıyor” programına konuk oldu. Tercih aşamasındaki adaylara en yetkili ağızdan bilgi verme hedefiyle yayınlanan “Rektörler Anlatıyor” adlı programda Rektör Gökmen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin akademik birimleri, sosyo-kültürel etkinlikleri, şehir olanakları gibi konularda bilgi verdi. Programda Karaman şehrini kısaca tanıtan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, üniversitenin tarihçesini anlatarak, 2007’de kurulan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin gerçekleştirdiği kaliteli eğitim çalışmalarıyla kısa zamanda çok uzun yol katettiğini vurguladı. Gökmen, “ Üniversite kurulmaz, olunur. Üniversite olmak için zamana ihtiyaç vardır” diye konuştu.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen; 5 fakülte, 2 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu ve 2 enstitüden oluşan Üniversitede 300’ten fazla akademik, 200’e yakın idari personelin görev yaptığını ve yaklaşık 8 bin öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü belirtti. Gökmen; 1’i uluslararası olmak üzere 6 bilimsel toplantıya imza atan KMÜ’nün 4 yıllık bir üniversite olmasına rağmen, sadece bilimsel çalışmalar anlamında değil, Karaman’ın sosyo-kültürel gelişimine de katkı sağladığını söyledi. Programda üniversite adaylarının sosyal medya üzerinden sordukları soruları da cevaplayan Gökmen ”Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yüksek sesle söylenen emirlerin değil; birlikte edinilmiş başarıların hakim olduğu, sıradan değil aranan farklı bir üniversite olacaktır” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.