Gökcem Cafe dünyaya örnek

Gökcem Cafe dünyaya örnek

57 ülkeden 70 katılımcının davet edildiği 'İslam İşbirliği Teşkilatına Üye Ülkelerde Engelli Bireylerin İstihdamı konulu Konferans'ta Gökcem Konya Down Cafe ve Restoranın başarısı model olarak gösterildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) tarafından düzenlenen 'İslam İşbirliği Teşkilatına Üye Ülkelerde Engelli Bireylerin İstihdamı Konferansı' İstanbul'da gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile 57 ülkeden yaklaşık 70 davetlinin katıldığı Konferansa Konya'yı temsilen ise Gökcem Konya Down Cafe Restoran kurucusu Yasemin Devecioğlu konuşmacı olarak katıldı.

Yasemin Devecioğlu, 12 Engelli Bireyin istihdam edildiği Gökcem Konya Cafe ve Restoran için hazırlanan video gösterisi eşliğinde çalışmaları ve istihdam konusunda geniş bir sunum yaptı. 8 yıl önce atılan küçük bir adımın bu gün tüm dünyaya örnek teşkil edebilecek bir noktaya geldiğini özellikle ifade eden Yasemin Devecioğlu, "Biz bu adımı sadece kendi evladımız için değil kendi evladımız gibi olan tüm bireyleri yüreğimize basarak attık. Şükürler olsun ki bu gün Konya'nın en gözde yerinde hizmete açtığımız Gökcem Konya Down Cafe Restoran da 12 engelli yavrumuz istihdam ediliyor. Bu yavrularımız asgari ücretin üstünde aldıkları maaş ile 10 yıl sonra emekli olabilecek şekilde düzenli olarak gösterilen sigortaları ile bırakın ailelerine yük olmayı ailelerinin geçimlerini üstlenen ve bu sorumluluklarını en iyi şekilde uygulayan birer birey konumuna geldiler" dedi.

Yasemin Devecioğlu'nun sunumu ve Gökcem'in başarısını gösteren slayt gösterisini büyük bir dikkat ile izleyen davetliler Gökcem'in engelli istihdamı konusuna verdiği önem ve bireylerin geldikleri noktanın tüm dünyaya da model olarak gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

GÖKCEM'İ KUTLUYORUM

Konferansın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye'de yaklaşık 5 milyon engelli kişi olduğunu anımsatırken,"Özel sektörde engelli istihdamını teşvik ediyor, kamuda istihdam alanlarını genişletiyoruz. Bize düşen tüm engelleri ortadan kaldırmak, her türlü imkan ve fırsatlardan engelli bireylerin faydalanabilmesini sağlamaktır. İlk kez gerçekleştirdiğimiz bu konferansla engelli istihdamına yönelik ortak eylem planı oluşturmak somut sonuçlar elde etmek tüm engelliler için yeni bir umut olacaktır. Karşılıklı attığımız her adımda bir engelliyi hayata bağlamak dünyanın en büyük mutluluğu olacaktır. Bu düşünceler içerisinde gereken yatırımlarını yapan ve engelli bireylere istihdam sağlayan Gökcem Konya Down Cafe ve Restoran kurucuları gibi tüm girişimcileri yürekten kutluyorum.  Sosyal devlet toplumsal barışın teminatıdır. Eşit ve adil hizmet anlayışıyla toplumun dezavantajlı kesimlerini hayata bağlar. Güçlülerin değil zayıfların hukukunu korur" şeklinde konuştu. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Aile ve Sosyal İşler Daire Başkanı Cezayirli Dr. Fadila Grine ise yaptığı konuşmada İslam ülkelerinde engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayattan kopuk yaşadığını belirterek, Türkiye'nin özellikle Gökcem gibi engelli bireylere istihdam sağlayan kuruluşların başarıları ve eğitim modelleri ile İslam ülkelerine model olabilecek konumda olduklarını söylerken başarılarından dolayı Yasemin Devecioğlu'nu kutladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum